default-image

Κρίσιμο κάθε λεπτό για τον 20χρονο-"Έσβησε" και επανήλθε

Κρήτη
Κρίσιμο κάθε λεπτό για τον 20χρονο-"Έσβησε" και επανήλθε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει τις τελευταίες ώρες ένας νεαρός, περίπου 20 ετών που τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε γύρω στη μία τα ξημερώματα ,στην Παραλιακή Λεωφόρο του Ηράκλειου, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε σε νησίδα και κατέληξε σε κολόνα φωτισμού.   Σύμφωνα με τους γιατρούς και τη Δευτέρα το πρωί η κατάσταση του εξακολουθεί να θεωρείται «βαριά»  αλλά σταθεροποιημένη και κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.

Ο νεαρός που επέβαινε στο Ι.Χ μαζί με δύο ακόμη άτομα, νοσηλεύεται σε ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου με τον διευθυντή της Μονάδας κ. Ανέστη Κιούλπαλη να υποστηρίζει μιλώντας στο neakriti.gr, ότι το παλικάρι δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη και κάθε λεπτό που περνάει χαρακτηρίζεται κρίσιμο.

Εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης ,έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και τα πλευρά, αλλά και βαριές κακώσεις στον πνεύμονα που "σκίστηκε, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ Κιούλπαλης, και είχαν ως αποτέλεσμα  να του προκαλέσουν αμέσως ασφυξία και να σταματήσει η αναπνοή του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε ,τον μετέφερε χωρίς αισθήσεις και διασωληνωμένο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, χωρίς όμως να λειτουργεί η καρδιά. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης όπου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν ,δίνοντάς του μια ακόμη ,πολύτιμη πλέον  όπως αποδεικνύετα, ευκαιρία για την ίδια τη ζωή του.

Το γεγονός ωστόσο ότι αφενός μεσολάβησαν κάποια λεπτά της ώρας που ο εγκέφαλος έμεινε χωρίς οξυγόνο, αφετέρου ότι είχε διακοπεί η καρδιακή του λειτουργία, διαδραμάτισαν αρνητικό ρόλο στην πορεία της υγειας του τραυματία, υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ, προσθέτοντας με έμφαση ότι η καρδιά ξεκίνησε να χτυπά μετά από ώρα και πάλι στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του νεαρού οι δικοί του άνθρωποι

 Ώρες αγωνίας βιώνει όπως είναι φυσικό και η οικογένεια του που έχει ήδη ενημερωθεί αναλυτικά από τον κ. Κιούλπαλη για την πορεία του αγαπημένου της προσώπου, ελπίζοντας η "ανάσταση" να έρθει σε εκείνους νωρίτερα και το παλικάρι τους να καταφέρει να βγει νικητής από αυτήν την πολύ άσχημη περιπέτεια.

Αναφορικά με τους δύο άλλους τραυματίες, για τον δεύτερο συνοδηγό του Ι.Χ., που είναι φαντάρος ,στήθηκε επιχείρηση αερομεταφοράς και λίγες ώρες μέτα το τροχαίο ατύχημα μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών φέροντας κυρίως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ενώ όσον αφορά τον τρίτο επιβαίνοντα, τον οδηγό του οχήματος σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν χτύπησε σοβαρά και δε χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News