default-image

Ηi tech... ενημέρωση καιρού στην Επισκοπή

Κρήτη
Ηi tech... ενημέρωση καιρού στην Επισκοπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε κεντρικό σημείο της Επισκοπής, ο οποίος μπορεί να αποβεί σωτήριος σε έκτακτα περιστατικά,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής εντείνει τις προσπάθειες για την ενημέρωση αυτή τη φορά των κατοίκων σε σχέση με το σκηνικό του καιρού.

Από τα έσοδα του Πολιτιστικού Συλλόγου θα τοποθετηθεί μετεωρολογικός σταθμός αλλά και κάμερα, η οποία θα καταγράφει σε 24ωρη βάση τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα μπορούν να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή κάτοικοι και επισκέπτες μέσω internet.

Ο καιρός για αγρότες

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής σε συνεργασία με τους Μετεοκρήτες, οι οποίοι θα επεξεργάζονται τα δεδομένα του καιρού, συμβάλλοντας καθοριστικά στο όλο εγχείρημα.

Όπως μας ενημέρωσε μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «αγρότες θα έχουν άμεση ενημέρωση για το σκηνικό του καιρού, όπως και επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν μια βόλτα στο χωριό ή να επισκεφθούν φίλους ή γνωστούς».

Την ερχόμενη Κυριακή, το εγχείρημα ύψους 700 ευρώ περίπου θα πάρει σάρκα και οστά, με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου να βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τους Μετεοκρήτες για την καλύτερη παρουσίαση του Μετεωρολογικού σταθμού, στην τοπική κοινωνία.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

(Εικόνα αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News