Κρήτη

Οι πρώτες βουτιές είναι γεγονός με σύμμαχο τον καλό καιρό

Τι και αν είμαστε στη καρδιά του Απριλίου;  Οι πρώτες εξορμήσεις  στην παραλία είναι γεγονός  αφού ο υδράργυρος έχει πάρει τα τελευταία 24ώρα την ανιούσα δίνοντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του υγρού στοιχείου να τολμήσουν και το πρώτο τους μακροβούτι.

Με θερμοκρασίες που αν μη τι άλλο παραπέμπουν σε καλοκαίρι και σίγουρα όχι σε άνοιξη ,κοντινές παραλίες του Ηράκλειου δέχτηκαν σήμερα τους πρώτους τολμηρούς κολυμβητές που απόλαυσαν το πρώτο τους μπάνιο παρά το γεγονός ότι σε σύγκριση με άλλες χρονιές φέτος το έκαναν πολύ νωρίτερα .

Παραλίες όπως στην Αμμουδάρα, στον Καρτερό και το Τομπρούκ προσέλκυσαν λουόμενους στην πλειοψηφία τους ντόπιους που φάνηκαν μάλιστα και προετοιμασμένο έχοντας εφοδιαστεί με τα απαραίτητα και συνάμα κλασσικά  αξεσουάρ της θάλασσας ,πέραν απο το μαγιό ,με πετσέτες ,γυαλιά ηλίου, ψάθες αντιηλιακά και δροσιστικά ροφήματα .

Πάντως  αν και επειδή το νερό σε κάποιους φάνηκε σήμερα παγωμένο ,οι ίδιοι προτίμησαν απλά και μόνο να κάνουν την ηλιοθεραπεία τους στις πλαζ και να αποφύγουν την πρώτη τολμηρή βουτιά .

Οι καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν το ίδιο καλές και  τις επόμενες ημέρες γεγονός που δεν αποκλείεται ενόψει και Σαββατοκύριακου να δούμε και περισσότερο κόσμο στις παραλίες κάνοντας την αρχή στα φετινά του μπάνια .

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια