default-image

Ο πιο ξεχωριστός "Τοίχος Καλοσύνης"(video)

Κρήτη
Ο πιο ξεχωριστός "Τοίχος Καλοσύνης"(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη 81χρονη γιαγιά που  έγινε viral στο διαδίκτυο και προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό στην προσπάθεια της να ζωγραφίσει συμβολικά έναν Τοίχο Καλοσύνης στο Ηράκλειο ,σειρά έχει αυτήν την φορά το ειδικό σχολείο Ηρακλείου επι της λεωφόρου Κνωσσού.

Μαθητές με τις ξεχωριστές τους ικανότητες και με τη συνδρομή των καθηγητών  τους κατάφεραν όχι μόνο να βάλουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι στην εκστρατεία αλληλεγγύης και προσφοράς που έχει ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου μέσα από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ,αλλά και να φτιάξουν έναν από τους ωραιότερους Τοίχους Καλοσύνης ,από τους 100 και πλέον που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης .

Με μοναδική καλλιτεχνική φλέβα, και το συναίσθημα της αγάπης να κυριαρχεί, ζωγράφισαν δύο πανέμορφα δέντρα σε σχήμα καρδιάς ,τοποθετώντας ενδιάμεσα τα κρεμαστάρια τους όπου εκεί θα μπορούν να εναποτίθενται κυρίως φαγητά για τους άστεγους .Μια δημιουργία από την οποία απορρέει άφθονη ζεστασιά και κρύβει από πίσω πολλά χαμόγελα των δημιουργών της .Ένας Τοιχος Καλοσύνης που έχει ραγίσει καρδιές, έχει κάνει ανθρώπους να δακρύσουν ,έχει αποσπάσει τα πιο θετικά σχόλια, καθώς πέραν της κίνησης αυτής δημιουργήθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα μαθητών ΑμεΑ ,στέλνοντας  το πιο ηχηρό μήνυμα στήριξης και βοήθειας σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Στο πλευρό των Κρητικών αναξιοπαθούντων και οι ομογενείς

Η πρωτοβουλία του Τοίχου Καλοσύνης έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία σύμφωνα με τους εμπνευστές της ,που ήδη η ενέργεια τους έχει γίνει γνωστή ανά το πανελλήνιο και βέβαια έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας . Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσει στο Ηράκλειο και ο Κρητικός που ζει στη Γερμανία, και μέσα από μια ανθρωπιστική εκστρατεία αγάπης κατάφερε να κινητοποιήσει τους Γερμανούς .Ο  ίδιος λοιπόν , ο κ.Παπαδάκης. για τον οποιο είχε αναφερθεί εκτενώς το neakriti.gr θα έρθει προσεχώς στην πόλη για την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επίσης στο Ηράκλειο αναμένονται τα μελη της ομάδας "Greeks help Greeks" τα οποία και εκείνα έχουν καταφέρει να συλλέξουν  σε αποθήκες στη Γερμανία είδη πρώτης ανάγκης που  θα έρθούν εδώ και κατόπιν συνεργασίας με εθελοντικές ομάδες όπως οι Ατακτοι, η Κίτρινη Αποστολή και οι mommies θα διανεμηθούν σε άνεργους , συνταξιούχους , οικογενειάρχες που δοκιμάζονται από το βραχνά της κρίσης, με βάση πάντα τις ανάγκες που έχουν ήδη καταγραφεί.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του Τοίχου Καλοσύνης κάποια από τα προϊόντα αυτά θα τοποθετηθούν στα ειδικα κρεμασταράκια.

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει σε λιγες ημέρες τους Ηρακλειώτες..

Και δεν είναι μόνο αυτές οι δράσεις από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία .Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες με επίκεντρο τις ημέρες του Πάσχα ενός ξεχωριστού event στην πλατεία Ελευθερίας με εκπλήξεις και πολλαπλά μηνύματα αγάπης και προσφοράς. Με τους εμπνευστές ωστόσο της πρωτοβουλίας προς το παρόν να μην θέλουν να ανοίξουν περαιτέρω τα χαρτιά τους …

Ήρθε η ώρα να πάψουμε να βλέπουμε συμπολίτες μας να ψάχνουν στα σκουπίδια.

Οι ιδέες δεν έχουν προορισμό...πηγαίνουν εκεί που τις έχουν ανάγκη!Παρακολουθήστε ένα ξεχωριστό video από την ομάδα του Τοίχου Καλοσύνης.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News