default-image

Εκδήλωση... περικοπής δαπανών

Κρήτη
Εκδήλωση... περικοπής δαπανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέρ της περικοπής δαπανών και όχι της υπερφορολόγησης τάσσεται το "Ποτάμι", το οποίο ξεκινά σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για να εξηγήσει την άποψή του αυτή.

Η εκδήλωση του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα Ανδρόγεω,  με ομιλητές τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη, τον ευρωβουλευτή Γιώργο Γραμματικάκη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Βλάχο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα δαπάνες που έχουν μετρηθεί, υπολογιστεί και μπορούν να περικοπούν. Ανακοίνωση του "Ποταμιού" μας εισάγει στο νόημα της συζήτησης που θα γίνει στην εκδήλωση: "Όλοι οι πλούσιοι συμπολίτες μας που βγάζουν 757 ευρώ τον μήνα καλούνται να πληρώσουν κι άλλους φόρους. Όλοι καλούμαστε από την αριστερή κυβέρνηση να πληρώσουμε ακριβότερη βενζίνη και πετρέλαιο, ακριβότερο φυσικό αέριο, ακριβότερα τσιγάρα, ακριβότερο κινητό τηλέφωνο και ποιος ξέρει τι άλλο θα σκεφτούν να φορολογήσουν.

Αυτό όμως που καλούμαστε να πληρώσουμε δεν είναι απλά νέοι φόροι: Πληρώνουμε την ανικανότητά τους με μια κατάφωρη αδικία. Το Ποτάμι ξεκινάει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας, γιατί πιστεύει ότι οι καλά ενημερωμένοι πολίτες είναι αυτοί που θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι η υπερφορολόγηση οδηγεί σε μια οικονομία χωρίς γνώση, χωρίς δεξιότητες και χωρίς στελέχη. Σε μια τριτοκοσμική κοινωνία, με μικρομάγαζα που φυτοζωούν, φτωχό προλεταριάτο, μια μικρή ολιγαρχική κάστα, και κάποια κέρδη για τις πολυεθνικές.

Δεν πρόκειται για πολιτική αναδιανομής, αλλά για τη διαιώνιση της φτώχειας. Οι εξωφρενικοί συντελεστές δεν αποφέρουν περισσότερα έσοδα στο κράτος, γιατί ωθούν σε φοροδιαφυγή και σε φοροαποφυγή. Κανείς δεν έχει κίνητρο να βγάλει χρήματα, να επιχειρήσει και να εργαστεί σε καλές δουλειές. Η ποιότητα της εργασίας πέφτει. Γι' αυτό το Ποτάμι λέει ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους Έλληνες να ξαναγίνουν επιχειρηματίες κι όχι να τους αποθαρρύνουμε. Προτείνει σταθερότητα της νομοθεσίας, ώστε να μην αιφνιδιάζονται με διαρκείς αλλαγές ως προς το τι ισχύει. Το Ποτάμι λέει ότι πρέπει να κόψουμε δαπάνες. Δαπάνες που έχει μετρήσει και παρουσιάζει αυτό το Σαββατοκύριακο σε τρεις πόλεις της Ελλάδας".

Εκτός από την εκδήλωση του Ηρακλείου, έχουμε ακόμα:

* Το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα εκδήλωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κυκλάδων στη Σύρο με ομιλητές τον γραμματέα κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη και τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων Γιώργο Παπαπαύλου.

* Την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα εκδήλωση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Νεότητας, με ομιλητές την βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ποταμιού Κατερίνα Μάρκου τον ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκο και τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Σπύρο Πέγκα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News