Κρήτη

Ιεράπετρα: Η τουριστική προβολή στο επίκεντρο της Ε.Τ.

Η τουριστική προβολή του δήμου Ιεράπετρας και συγκεκριμένα τρεις προτάσεις για τη σωστή και στοχευμένη προβολή του Δήμου θα συζητήσει η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη. Οι προτάσεις έχουν κατατεθεί στην πρόεδρο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, την ώρα που είναι σε όλους γνωστό ότι, σε αυτόν τον τομέα η ευρύτερη περιοχή από το Μύρτο μέχρι και τον Μακρύ Γιαλό, παραμένει εδώ και χρόνια ακάλυπτη.

Η σωστή και κυρίως στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης Ιεράπετρας, μέσα από τις τουριστικές εκθέσεις, τους τουριστικούς οδηγούς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ, ήταν συνήθως μεταξύ των αιτημάτων των επιχειρηματιών του τουρισμού, οι οποίοι ωστόσο, απέφευγαν να συνεισφέρουν τα ανάλογα και οι ίδιοι, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος της τουριστικής προβολής, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα μια μόνιμη γκρίνια, και οι διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες, να επιλέγουν τελικά τη μοναχική πορεία στις τουριστικές αγορές.

«Την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, για να πάρει αποφάσεις από αφορούν τρεις προτάσεις τουριστικής προβολής, οι οποίες μας έχουν κατατεθεί. Η πρώτη αφορά στο αίτημα που μας έχει υποβάλει ο 26χρονος ιεραπετρίτης Βαγγέλης Λουτσέτης απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών, ο οποίος μας ζητά να του παρέχουμε το υλικό που έχουμε, για να το προσθέσει στον πρώτο ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό που έγινε ποτέ για το Δήμο μας, και μέσα από αυτόν να προβληθούμε δωρεάν.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στην τουριστική προβολή του Δήμου μας, στις πύλες εισόδου των επισκεπτών μας, δηλαδή στα αεροδρόμια της Κρήτης,και η τρίτη πρόταση, μας έρχεται από την ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου ΑΕ, για προβολή της Ιεράπετρας, μέσα από ένα αφιέρωμα στο τριμηνιαίο περιοδικό Bybus», μας είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, δημοτική σύμβουλος, η οποία στο μεταξύ πιέζει, για να λειτουργήσει από φέτος το εντυπωσιακό νέο ψηφιακό Μουσείο, που στήνεται στο παλιό δημοτικό κατάστημα, καθώς επίσης να ηλεκτροδοτηθεί καλύτερα η παραλιακή ζώνη και να ενταχθούν στα «Κύρβεια» 2016, οι εικαστικές εκθέσεις των ντόπιων καλλιτεχνών που θα φιλοξενηθούν στο Τούρκικο Τζαμί.

Σχόλια