Κρήτη

Με προβολή ταινίας και βιωματικό σεμινάριο κλείνουν οι εκδηλώσεις για το αλκοόλ

Η ταινία "The perk of being a wallflower" θα προβληθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 το πρωί, από τις 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, παρουσία μαθητών Λυκείου και κοινού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΝ Ρεθύμνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 12ης ΕΠΑ Αλκοόλ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το θέμα.

Επίσης την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 12ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ, το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου θα υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: "Ο επαναπροσδιορισμός των αξιών στη ζωή μας ως απάντηση στο πρόβλημα της εξάρτησης από αλκοόλ".

Με εργαλείο αποσπάσματα από μια κινηματογραφική ταινία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να "μπουν" σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που βιώνουν στην καθημερινότητά τους, να ευαισθητοποιηθούν και να προβληματιστούν σχετικά με την εξάρτηση από αλκοόλ αλλά και το ρόλο που διαδραματίζουν οι βασικές αξίες της ζωής τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από το αλκοόλ.

Στην εποχή των ραγδαίων αλλαγών που βιώνουμε σήμερα, το πιο σημαντικό ζητούμενο - σχετικά με τις εξαρτήσεις και όχι μόνο - είναι ο επαναπροσδιορισμός των αξιών που προσδίδουν στο άτομο το αίσθημα της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ευχαρίστησης, της αυτοπεποίθησης και της εμπιστοσύνης των σχέσεων: οικογενειακών, φιλικών, προσωπικών…

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, ώρες: 18:00 έως 21:00, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Με τις ως άνω δράσεις της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της φετινής 12ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ, με κεντρικό μήνυμα: "Αξίες, Λογοτεχνία, Τέχνη. Φρένο στο Αλκοόλ".

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον μήνα Απρίλιο και έχουν σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού της Κρήτης, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και στόχο τη μείωση των προβλημάτων που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Διοργανώνονται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο στήριξης ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ "Η Επιστροφή", υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και είναι ανοιχτές στο κοινό.

Σχόλια