Κρήτη

Τις επόμενες κινήσεις τους προγραμματίζουν οι καθαρίστριες

Το Σωματείο καθαριστριών  Ν. Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο σε συνέλευση τη Δευτέρα 18 Απριλίου ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία και του προέδρου του ΕΚΗ κ. Στέλιο Βοργιά, με σκοπό να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η ενημέρωση αφορά και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την τετάρτη 13 Απριλίου στην 7η ΥΠΕ Κρήτης με τη Δυπεάρχη, την αναπληρώτρια και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με θέμα: Τις Συμβάσεις Έργων τις οποίες καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι και που καταργούν παντελώς τα όποια εργασιακά δικαιώματα που υπήρχαν μέχρι τώρα. Όπως την προϋπηρεσία, την άδεια, τα δώρα τα επιδόματα και αφήνουν αδιευκρίνιστα ζητήματα όπως αυτό της άδειας ασθένειας και της προστασίας της μητρότητας. Το μοναδικό το οποίο ουσιαστικά προβλέπετε είναι η λήξη της σύμβασης, η οποία είναι προκαθορισμένη για τον Δεκέμβριο του 2017 χωρίς την ύπαρξη καμίας δέσμευσης για συνέχεια ή ανανέωση αφήνοντας τους εργαζόμενους κυριολεκτικά στον αέρα.

Να σημειωθεί εδώ ότι το Σωματείο και οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει  αυτή τη στιγμή να εργάζονται με καθεστώς αορίστου χρόνου και το προσωπικό να παραμένει το ίδιο  σε όλους τους εργολάβους που κατά καιρούς έχουν αναλάβει.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα υπόλοιπα σωματεία για τη συμπαράστασή τους, αλλά και να διευκρινίσουμε πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Νοσοκομείων εκπροσωπούνται νόμιμα από το σωματείο καθαριστριών και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εδώ και πάρα πολλά χρόνια με πολλές νίκες μάλιστα στο παρελθόν. Γι' αυτό το λόγο, οποιαδήποτε προσπάθεια γίνετε για τη διάσπαση των εργαζόμενων προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν αργότερα για να πραγματοποιήσουν τους δικούς τους σκοπούς και στόχους ιδιαίτερα στιγμές σαν κι αυτές, που επιβάλετε να παραμείνουν συσπειρωμένοι, θεωρείται το λιγότερο απαράδεκτη και ανέντιμη.

Επιμένουμε στην μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα που με τόσο κόπο έχουμε αποκτήσει. Ο χώρος της υγείας δεν μπορεί να εξυπηρετείται από αναλώσιμους και εφήμερους εργαζόμενους.

Τα Νοσοκομεία είναι απαραίτητο να στελεχωθούν από μόνιμο και έμπειρο προσωπικό. Η καθαριότητα στα Νοσοκομεία μας αφορά όλους».

Σχόλια