Κρήτη

Χανιά: Αυστηρή ωραρίου λειτουργίας λαϊκών αγορών ζητά ο δήμαρχος

Την αυστηρή τήρηση του ωραρίου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην πόλη και τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητά με έγγραφό του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και την Υπηρεσία Ελέγχου Κοινόχρηστων χώρων του δήμου, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Κοτζαμιχάλης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «με το έγγραφο ζητώ να εφαρμοστεί στο ακέραιο η κανονιστική πράξη, που ορίζει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι και την αποχώρηση των παραγωγών και εμπόρων έως τις 3 μετά το μεσημέρι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις 3, γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου η απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων των λαϊκών και ακολουθεί η σάρωση των υπολειμμάτων.

«Οι ώρες είναι συγκεκριμένες, καθώς υπάρχει θέμα της κοινής ησυχίας σε περιοχές που γίνονται οι λαϊκές αγορές και όχλησης των κατοίκων» δήλωσε ο κ Κοτζαμιχάλης.

Αφορμή για την παρέμβαση του αντιδημάρχου Χανίων υπήρξαν αναφορές και παράπονα κατοίκων όπου πραγματοποιούνται λαϊκές για μη εφαρμογή των ωραρίου από μερίδα παραγωγών και εμπόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια