default-image

"Πνίγουν" τους Κρητικούς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Κρήτη
"Πνίγουν" τους Κρητικούς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις για διακανονισμό των οφειλών στη ΔΕΗ από την 1η Απριλίου που ισχύει το νέο καθεστώς, και οι οφειλέτες αν θέλουν να ενταχτούν στις 36 δόσεις δεν χρειάζεται να δώσουν προκαταβολή.

Η ρύθμιση θα ισχύει μέχρι τον Ιούλιο ενώ οι οφειλές σε επίπεδο Κρήτης ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Την ώρα πάντως που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη ρύθμιση και οι ανθρώπινες ουρές που σχηματίζονται στη ΔΕΗ είναι πολυπληθείς, ο αριθμός των εργαζομένων είναι περιορισμένος και η γκρίνια δεν λείπει.

Ουρές και ταλαιπωρία

Μάλιστα ουρές σχηματίζουν στα γραφεία της ΔΕΗ οι οφειλέτες που είναι έτοιμοι να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 36 δόσεων, παίρνοντας όπως εξηγούν "ανάσα" από τα χρέη που έχουν πλέον συσσωρευτεί.

Ένας από τους οφειλέτες που στέκεται στην ουρά με υπομονή για να κάνει τη ρύθμιση όπως λέει μετανιώνει που δούλευε περισσότερα από 40 χρόνια για να δημιουργήσει περιουσία στα παιδιά του και σήμερα  διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις, αφού μόνο ο λογαριασμός ρεύματος που εδώ και μήνες δεν μπορεί να πληρώσει ξεπερνάει τις 6.000 ευρώ!

300 ευρώ σύνταξη και 500 το ρεύμα!

Με 300 ευρώ σύνταξη η κ. Ευπραξία είναι αδύνατο να πληρώσει 500 ευρώ για το ρεύμα. Με τις 36 δόσεις εξηγεί ότι θα μπορέσει να τακτοποιήσει το χρέος που διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να καλύψει.

5.000 Κρητικοί στη ρύθμιση

3.000 άτομα στο Ηράκλειο έχουν από την 1η Απριλίου κάνει ρύθμιση δόσεων ενώ ο αριθμός ξεπερνάει τις 5.000 στην Κρήτη. Οι αιτήσεις πάντως αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία αν υπολογίσει κανείς ότι οι οφειλές σε όλο το νησί φτάνουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες και 30 εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο.

Την ώρα πάντως που στη ΔΕΗ καθημερινά για ρυθμίσεις και εξυπηρέτηση  περιμένουν ίσως και 1000  άτομα, οι εργαζόμενοι εξηγούν ότι οι πολίτες είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν δίχως πολύωρη αναμονή λόγω του περιορισμένου προσωπικού που συχνά πυκνά δημιουργεί και ένταση.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News