default-image

Π. Παπακωνσταντίνου: "Οι Δράκοι μας τελείωσαν" - Και σενάριο διεξόδου με εκλογές

Κρήτη
Π. Παπακωνσταντίνου: "Οι Δράκοι μας τελείωσαν" - Και σενάριο διεξόδου με εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι προφανές ότι οι αφηγήσεις με εναλλαγή στο ρόλο του καλού και κακού "δράκου" πότε για το ΔΝΤ και πότε για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης κάπου εδώ τελείωσαν. Τα μέτρα είναι συμφωνημένα, το κουαρτέτο επί της ουσίας έχει κοινή στάση για την Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση είναι σε αδιέξοδο νέων μέτρων με μία αξιολόγηση που μπορεί να κλείσει προσχηματικά και με συμφωνία υποδόσεων αλλά και υποχρέωση για λήψη μέτρων κάθε φορά που θα πλησιάζει μία υποδόση», δήλωσε στο Ράδιο 9.84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο αρθρογράφος και αναλυτής της "Καθημερινής" κ. Π. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «με πρωταγωνιστή το ΔΝΤ οδεύουμε προς τέταρτο μνημόνιο». Όπως είπε υπό το βάρος του αδιεξόδου της κυβέρνησης, κύκλοι εντός της αρχίζουν να σκέφτονται και τις εκλογές ως «διέξοδο».

Ανέλυσε ακόμη τις εξελίξεις στο προσφυγικό, το ανοιχτό πεδίο του Brexit, μετά τις αποκαλύψεις για τον Κάμερον στα Panama Papers, το περίεργο ρόλο αυτών των διαρροών, τις μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας στη Γαλλία αλλά και το κρίσιμο σταυροδρόμι για την ίδια την υπόσταση της Ε.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News