Κρήτη

Πρόστιμα τσουχτερά και για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων

Με ειδικό σκάνερ θα τσεκάρονται τα δεσποζόμενα ζώα στο Ηράκλειο ώστε να διαπιστώνεται ότι φέρουν το ειδικό τσιπ και στη συνέχεια θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται και θα επιβάλλονται πρόστιμα που φτάνουν και τα 300 ευρώ.

?

Αυτά έγιναν γνωστά από την εκστρατεία ενημέρωσης των ιδιοκτητών τετράποδων ξεκίνησε ο δήμος Ηρακλείου που επιδιώκει την καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων.

Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή ζητά από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων την τήρηση των κανόνων και των νόμων που έχουν ψηφιστεί και τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών π.χ αστυνομία για την εφαρμογή του.

Από σήμερα και για ένα μήνα  κατόπιν πρωτοβουλίας της Αρμόδιας Αντιδημαρχίας και του κ.Πέτρου Ινιωτάκη και σε συνεργασία με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνο Παττακό θα πραγματοποιούνται μικτές περιπολίες με αστυνομία ,δημοτική αστυνομία και σε συνεργασία με τη Ζωόφιλη Δράση, Ζωφόρο και Φιλ.Οργ.Σείριος για την ενημέρωση αρχικά των πολιτών, ενώ μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα που αφορούν την εγκατάλειψη ζώων. Μάλιστα σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου οι αρμόδιοι συνάντησαν και σχολείο και ενημέρωσαν τα παιδιά.

Ο ρόλος του δήμου σε θέματα προστασίας των ζώων συντροφιάς θα είναι ενεργός και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε δηλώνει ο κ. Ινιωτάκης

Σχόλια