default-image

Κούρεμα 100% σε τρίτεκνο δανειολήπτη

Κρήτη
Κούρεμα 100% σε τρίτεκνο δανειολήπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούρεμα 100% σε τρίτεκνο δανειολήπτη από τις Μοίρες, ο οποίος εργάζεται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο Ηράκλειο, λαμβάνοντας μισθό 579,60 ευρώ, χωρίς κατοικία, (μισθώνει) αλλά με άλλα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία (αγροτεμάχια). Το 2017 θα γίνει επανέλεγχος της αίτησης του δανειολήπτη για την τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού προφίλ του.

Έτσι έκρινε το Ειρηνοδικείο των Μοιρών Ηρακλείου, με την υπαρ.5/2016 απόφασή του, έπειτα από την εκδίκαση της υποβληθείσας κυρίας αίτησης. Ο εν λόγω δανειολήπτης, είχε χρεωθεί σε δύο Τράπεζες, συνολικού ποσού χρέωσης 17.740,03 ευρώ.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος της και με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας, πέτυχε την ένταξή του στο νόμο 3869/2010, και είδε στα πλαίσια της υπ' αρ. 5/2016 απόφασης την ανακούφιση και την απαλλαγή του, από την χρέωση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δανειολήπτη 32 χρονών, έγγαμο πατέρα, με τρία ανήλικα τέκνα, με σύζυγο άνεργο. Δεν διαθέτει κατοικία, παρά μόνο αγροτεμάχια, με χαμηλή αγοραστική αξία.

Το Ειρηνοδικείο Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, έχοντας υπόψη του, τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο αυτού, απέρριψε τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις των Τραπεζών οι οποίες αρνήθηκαν την αίτηση, ισχυριζόμενες και προβάλλοντας ενστάσεις, «περί δόλου, απαράδεκτη, καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του αιτούντος κ.λ.π» όμως το Δικαστήριο των Μοιρών, αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη, καθώς δεν αποδείχτηκε δόλος "Κούρεμα" του συνολικού χρέους ,κατά 100% και επανεξέταση της αίτησης κατά το έτος 2017 για την τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού προφίλ του δανειολήπτη.

Συμπερασματικά: Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση θεωρείται θετικότατη, βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της Χώρας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε την δυνατότητα στον δανειολήπτη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, (πενταμελής οικογένεια, να προσπαθήσει να ξαναρχίσει μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή απαλλαγμένη από τον "βραχνά" της υπερχρέωσης.

Για ενημέρωση και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News