default-image

Στο απόλυτο... κενό τα έργα στο "Ν. Καζαντζάκης"

Κρήτη
Στο απόλυτο... κενό τα έργα στο "Ν. Καζαντζάκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που ξεκινά η τουριστική σεζόν για το νησί, με τα μηνύματα για τον Κρητικό τουρισμό να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, στο δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας και πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ, αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", τα έργα αναβάθμισής του, έπεσαν στο απόλυτο κενό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Αυτό καταγγέλλει ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον του υπουργού Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη για τα σχέδια επί χάρτου και με παράλληλη όπως περιέγραψε… απογείωση της ανευθυνότητας από πλευράς κυβέρνησης.

Το επίμαχο ζήτημα αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ Λευτέρη Αυγενάκη και Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με την υφυπουργό να δηλώνει ότι σε μια εξαετία θα λειτουργεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, οπότε ο όποιος σχεδιασμός γίνεται για το αεροδρόμιο Ηρακλείου πρέπει όπως είπε να γίνεται με φειδώ και προσοχή.

Τη διάσταση ότι γίνονται μικρές παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για τη λιγότερη ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών δίνει ο αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Πλιάκας, ο οποίος ανακοίνωσε την επισκευή τροχοδρόμου, ο οποίος ήταν κλειστός για 28 χρόνια!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης αναφέρεται στις δραματικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τον Κρητικό τουρισμό, με αφορμή το κλείσιμο του εναέριου χώρου, μέσα στη βδομάδα, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών στη χθεσινή απεργία.

Δεν μπορούμε να έχουμε τουρισμό με τέτοιες κινήσεις, ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου 2016, ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης, από το Ηράκλειο υποσχόταν «παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για να σταματήσει το ρεζιλίκι στα μάτια των τουριστών», όπως τόνιζε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, βουλευτές, δήμαρχος Ηρακλείου και φορείς στο γραφείο του Γιώργου Σταθάκη κατέθεταν τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Σχεδιασμός επί χάρτου

Για σχεδιασμό επί χάρτου, έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επανέφερε το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του προς την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με την επισήμανση ότι το ψέμα κυριαρχεί…

«Ούτε ένα έργο ουσιαστικής αναβάθμισης δεν υλοποιήθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης"», τόνισε τότε ο κ. Αυγενάκης και η απάντηση της κ. Χρυσοβελώνη ήταν ότι «έχουν εκπονηθεί μελέτες».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για ανευθυνότητα από πλευράς κυβέρνησης να δρομολογήσει έστω και απλές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν το επιβατικό κοινό, με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη να ανταπαντά στα βέλη.

Οι παρεμβάσεις

Στις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε ο αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Πλιάκας.

Μεταξύ αυτών, ήταν και η τοποθέτηση νέων ιμάντων στα συστήματα ελέγχου αποσκευών, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αναμονής τουριστών, η πλήρη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και η επισκευή τροχόδρομου ο οποίος δεν λειτουργούσε εδώ και 28 χρόνια.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News