Κρήτη

Προβληματισμός για τα νοσοκομεία της Κρήτης, που... νοσούν

Απελπιστικές είναι οι συνθήκες εργασίας στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση, εάν δεν αλλάξει κάτι θα επιφέρουν λουκέτα σε κλινικές και μείωση κλινών στο σύνολο των νοσοκομείων του νησιού.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου σημειολογικά, επειδή αποτελεί τον αλλοτινό τόπο εργασίας του υπουργού Υγείας Ανδρέας Ξανθού, ζητώντας να κάνει πράξη όσα μαζί τους διεκδικούσε.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην ΥΠΕ Κρήτης με διευκολυντική στάση εργασίας στα 2 μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου για να καταδείξουν αρμοδίως τη ζοφερή πραγματικότητα.

Άγνωστο πως θα ανταποκριθούν τα νοσοκομεία της Κρήτης στον αυξημένο φόρτο εργασίας το καλοκαίρι τη στιγμή που ήδη έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους κατά 30% τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα τα ταλανίζει η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση.

Το εφιαλτικό σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλο το νησί, επιτείνει και στη δυτική Κρήτη η αποχώρηση των πενταμηνιτών της κοινωφελούς εργασίας, όπως και η αποχώρηση των επικουρικών γιατρών που θα κλιμακωθεί τους επόμενους δύο μήνες, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθ' όλη δηλαδή την τουριστική περίοδο αιχμής.

Ακόμη χειρότερη η κατάσταση στην ανατολική Κρήτη, όπου τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης παραμένουν ακέφαλα, του Αγίου Νικολάου κινδυνεύει με λουκέτα σε μονάδες, ενώ στη Σητεία ήδη το από Πάσχα το νοσοκομείο θα θυμίζει περισσότερο κέντρο υγείας.

1. Κυριάκος Θεοδοσάκης, γενικός σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

2. Γρηγόρης Κοκοβάκης, γενικός γραμματέας Εργαζομένων ΠΝΗ

3. Γιώργος Χονδροζουμάκης, πρόεδρος Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου

4. Νίκος Παντιέρας, γενικός γραμματέας Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων

5. Βασίλης Δασκαλάκης, πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου

6. Νίκος Νικητάκης, εκπρόσωπος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας

7. Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια