default-image

Τρόποι εξόφλησης λογαριασμών ύδρευσης – άρδευσης στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Τρόποι εξόφλησης λογαριασμών ύδρευσης – άρδευσης στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσφέρονται νέες δυνατότητες, με εναλλακτικούς τρόπους και μέσα, για την εξόφληση των λογαριασμών Ύδρευσης και Άρδευσης μέσω όλων των γνωστών Τραπεζών που μετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ (Διατραπεζικό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Εξόφλησης Υποχρεώσεων), σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ιεράπετρας.

Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές στο εξής έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους:

O      1ον  στις Τράπεζες με πληρωμή σε Ταμείο, Internet Banking, Phone Banking κλπ ανάλογα με την πολιτική εξυπηρέτησης πελατών κάθε τράπεζας. (Στο πλαίσιο αυτό οι καταναλωτές οφείλουν να απευθύνονται στην/στις Τράπεζες που συνεργάζονται προκειμένου να ενημερώνονται για τους διαθέσιμους τρόπους εξόφλησης του λογαριασμού τους).

O      2ον με Πάγιες Εντολές (έναρξη από Μάρτιο 2016). Με την Πάγια Εντολή άμεσης χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού, ο λογαριασμός εξοφλείται αυτόματα την ημερομηνία λήξης του. Το έντυπο για την πάγια εντολή συμπληρώνεται στα Καταστήματα τραπεζών, προσκομίζοντας ο καταναλωτής τον λογαριασμό του κάθε υδρομέτρου.

O      3ον στα Ταμεία του Δήμου  Δευτέρα - Πέμπτη από 07:30 έως 13:30 και Παρασκευή 07:30 - 13:00 στην Ιεράπετρα και στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού. Για τα δύο ταμεία που βρίσκονται στο νέο δημαρχείο Ιεράπετρας διευκρινίζεται ότι από τον Μάρτιο του 2016  η εξόφληση οφειλών - λογαριασμών γίνεται και με τη χρήση καρτών όλων των τραπεζών που φέρουν τα διεθνή σήματα VISA, MASTERCARD και MAESTRO (χωρίς επιπλέον χρέωση).  Αντίστοιχη δυνατότητα θα υπάρξει σύντομα και για το ταμείο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Διευκρινίζεται ότι οι λογαριασμοί εξοφλούνται μέσω Τραπεζών/ΔΙΑΣ και μετά την λήξη τους.

Περισσότερες  πληροφορίες και οδηγίες αναγράφονται στα έντυπα των λογαριασμών, ενώ επικαιροποιημένα σχετικά στοιχεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του δήμου Ιεράπετρας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ierapetra.gov.gr/logariasmos/.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News