Κρήτη

ΤΑΙΠΕΔ: Στους δήμους το 2% των εσόδων από τα λιμάνια

Να πηγαίνει το 2% των εσόδων των οργανισμών λιμένων στους τοπικούς δήμους και όχι στο υπουργείο Οικονομικών όπως συμβαίνει σήμερα προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ σε μια προσπάθεια να προλάβει τις όποιες τοπικές αντιδράσεις καθώς, μετά την υπογραφή σήμερα της συμφωνίας πώλησης του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, το ταμείο θα στραφεί προς τον ΟΛΘ και τα άλλα δέκα περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών, ανάμεσά τους κι αυτό του Ηρακλείου.

Η πρόταση κατατέθηκε κατά τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας με τους Προέδρους των δέκα περιφερειακών Οργανισµών Λιµένων και τους Δηµάρχους των αντίστοιχων περιοχών, αναφέρει το euro2day.gr.

Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε, με αφορμή και όσα συμβαίνουν με τις διεκδικήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης επί της προβλήτας Ι του OLKJ, να υπάρξει χρονοδιάγραμμα τριών μηνών εντός του οποίου οι εμπλεκόμενοι θα παρουσιάσουν τις τελικές προτάσεις τους για τις χερσαίες ζώνες των λιμανιών. Σχεδόν σε κάθε μεγάλο λιμάνι καταγράφονται και διεκδικήσεις των δημοτικών αρχών. Για να εφαρμοστεί, όμως, η πρόταση που φέρεται να κατέθεσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να εγκριθεί και από την κυβέρνηση. 

Σημειώνεται πως στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, εκτός από το πλειοψηφικό πακέτο των ΟΛΠ και ΟΛΘ  έχει περιέλθει και το 100% των οργανισμών λιμένων Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας.

Σχόλια