default-image

Λ. Αυγενάκης: Μόνο σχέδια για το "Ν. Καζαντζάκης", από έργο μηδέν

Κρήτη
Λ. Αυγενάκης: Μόνο σχέδια για το "Ν. Καζαντζάκης", από έργο μηδέν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης", συζητήθηκε στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση του αναπληρωτή γραμματέα ΠΕ Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης προς την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία απάντησε παρουσιάζοντας το σχεδιασμό του Υπουργείου, παρά το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει.

Όπως τόνισε ο κ. Λ. Αυγενάκης στην ομιλία του: «Το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο από πλευράς επισκεπτών και πτήσεων σε ετήσια βάση.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία ουσιαστική αναβάθμιση, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να είναι κορεσμένο και ποιοτικά προβληματικό. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλουν ορισμένα μέτρα με άμεση δυνατότητα εφαρμογής. Ενδεικτικά:

  1. άμεση αντικατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού διαχείρισης εισιτηρίων, έκδοσης καρτών επιβίβασης και διαχείρισης αποσκευών
  2. εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου αποσκευών (BHS) στην ροή των ιμάντων αποσκευών. Στην περίπτωση του Ηρακλείου μπορεί να είναι στο υπόγειο.
  3. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στους εξωτερικούς χώρους επιβίβασης- αποβίβασης επιβατών, λεωφορείων κλπ.
  4. Χρήζει άμεσης ανάγκης η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης.
  5. Τέλος, οι θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά έξι με επέκταση του  χώρου προς την 126 Σ.Μ..

Απλές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τόσο το προσωπικό όσο και το επιβατικό κοινό!».

Η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, αλλά αναφέρθηκε στο μελλοντικό σχεδιασμό. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι παρουσιάζει και προβλήματα και ελλείψεις. … έχει καταρτιστεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πρόγραμμα έργων και μελετών, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα έργα που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου του Ηρακλείου.

… έχει γίνει ο σχεδιασμός, ο οποίος απαιτείται, για την αποκατάσταση των τοπικών φθορών και τις εργασίες συντήρησης οδοστρώματος - διαδρόμου. Η τεχνική μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί και έχει εγκριθεί από την ως άνω υπηρεσία.

Για την ανατολική επέκταση του αεροσταθμού στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου στην παρούσα φάση έχει εκπονηθεί η οριστική μελέτη και εκπονείται η μελέτη εφαρμογής του έργου από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

… σχετικά με τη βόρεια επέκταση και την αναδιαρρύθμιση αιθουσών αναχωρήσεων υπάρχοντος κτηρίου αεροσταθμού. Υποβλήθηκε πρόταση επέκτασης του κτηρίου… και βρίσκεται σε διαδικασία αποδοχής από την υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Όσον αφορά τώρα στα ακτινοσκοπικά μηχανήματα ελέγχου αποσκευών, έχει ήδη εκπονηθεί τεχνική προδιαγραφή.

Επίσης, έχουμε ζητήσει την παραχώρηση εκτάσεων από το ΓΕΑ.

Σχετικά, τώρα, με τον εξοπλισμό που καλύπτει μηχανογραφικά τις διαδικασίες αναχώρησης επιβατών και αποσκευών, … έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για την επισκευή και συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού».  

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στη δευτερολογία του υπογράμμισε ότι «οι απαντήσεις σας δείχνουν το μέγεθος της άγνοιας, της ανεπάρκειας και της ιδεοληψίας.

Σας δίνουμε έτοιμες λύσεις. Σας προτείνουμε απλές λύσεις, με μικρό κόστος. Λύσεις που θα εξοικονομήσουν χρήματα και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του αεροδρομίου, αλλά, ακόμη και αυτό φαντάζει δύσκολο για την Κυβέρνηση σας.

Σήμερα, το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» αντί να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τις χιλιάδες τουριστών και επισκεπτών, έχει σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα.

Αν δεν είχατε επιμείνει στις εμμονές και τις ιδεοληψίες σας θα είχε προχωρήσει ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Έχετε καθυστερήσει δύο χρόνια για να ικανοποιήσετε τις εσωτερικές σας αναζητήσεις.

Καθυστερήσατε την αξιοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων 1 και πλέον χρόνο.

Τελικά, στα τέλη του 2016 ολοκληρώνεται η διαδικασία παραχώρησης! Σας πήρε ένα χρόνο για να λύσετε τα θέματα του πόνου της ψυχής σας και να σκουπίσετε τα δάκρυα σας!   

Είστε η επιτομή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών! Απλά αρνείστε να το δεχτείτε και ντρέπεστε να το πείτε! Και αυτό είναι η μήτρα της Κυβερνητικής ανεπάρκειας συνολικά.

Και αυτή η άρνησή σας, κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό. Διότι έχει κόστος διοικητικό, έχει κόστος οικονομικό, έχει κόστος στην ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών, έχει κόστος εθνικό και για να τελειώνουμε: είναι καιρός να φύγετε. Αρκετά. Κάντε ένα και μόνο καλό στη χώρα. Φύγετε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News