default-image

Εμπόδισαν την είσπραξη του 5ευρου και τώρα δικάζονται

Κρήτη
Εμπόδισαν την είσπραξη του 5ευρου και τώρα δικάζονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο είχαν παραπεμφθεί έντεκα μέλη της επιτροπής αγώνα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, επειδή είχαν κάνει πολυήμερη κατάληψη στο Δημοτικό κατάστημα, εμποδίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, ένα καινούργιο δικαστήριο για αγωνιστές που διεκδικούσαν δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, στήνεται στις 13 Ιουνίου του 2016, με κατηγορούμενους ανθρώπους που είχαν εμποδίσει να εισπράττεται το 5ευρο από τους ασθενείς, οι οποίοι ζητούσαν τις υπηρεσίες του προσωπικού του Νοσοκομείου από την 1-4-2013 έως και τις 4-4-2013.

Κλητεύσεις έχουν επιδοθεί μέχρι στιγμής σε δύο εκ των 30 περίπου μελών της επιτροπής αγώνα που εκείνες τις μέρες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στη θέσπιση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για όλους εκείνους τους ασθενείς που έμπαιναν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, προκειμένου να ζητήσουν να εξετασθούν από τους γιατρούς για θέματα υγείας.

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατηγορούνται ότι εισήλθαν παράνομα και παρέμειναν στο εσωτερικό του Νοσοκομείου, κατέλαβαν τα ταμεία του και εμπόδισαν τους ασθενείς να καταβάλουν το αντίτιμο των υπηρεσιών οι οποίες τους είχαν προσφερθεί.

Μία εκ των κατηγορουμένων σε αυτή τη δίκη, η κ Μαρία Κτιστάκη (εκπαιδευτικός), μας έστειλε το έγγραφο της κλήτευσης της και μας είπε ότι «την ερχόμενη Δευτέρα ο δικηγόρος μου θα ζητήσει τα σχετικά δικόγραφα από την Εισαγγελία, για να ενημερωθούμε ποιοι κατηγορούμαστε και με ποιες κατηγορίες μας παραπέμπουν σε μια νέα δίκη. Ξέρω ότι ως μάρτυρες σε αυτή τη δίκη καλούνται, ο τότε αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Μάνος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο καρδιολόγος κ Αντώνης Τσικαλουδάκης».

Η κ. Κτιστάκη μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη , έκανε λόγο για πολιτική δίωξη στο πρόσωπο όσον συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και  επισήμανε ότι οι τότε κινητοποιήσεις γίνονταν αποκλειστικά και μόνο για το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου.

 

Ζητήσαμε από τον τότε αναπληρωτή διοικητή και μάρτυρα σε αυτή τη νέα δίκη κ Μάνο Μαρκόπουλο να μας αναφέρει αν γνωρίζει, τι έχει προηγηθεί, για να φτάσει αυτή η υπόθεση στα δικαστήρια.

«Θυμούμαι ότι εκείνες τις μέρες στις αρχές του Απρίλη του 2013, γύρω στα 30 άτομα από την επιτροπή αγώνα, είχαν εισέλθει στο εσωτερικό του Νοσοκομείου, είχαν καταλάβει τα ταμεία εμποδίζοντας τους επισκέπτες- ασθενείς να πληρώνουν το εισιτήριο των 5 ευρώ και είχαν επίσης προχωρήσει στο χώρο όπου παραδίδονται οι εργαστηριακές εξετάσεις από το Μικροβιολογικό, εμποδίζοντας την παράδοση τους στους ασθενείς και την πληρωμή του αντιτίμου τους στο ταμείο του νοσοκομείου. Κλήθηκα από τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, ζήτησα από τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το εσωτερικό του Νοσοκομείου και είχα μια έντονη λογομαχία με τον κ Μανόλη Γερακιανάκη. Πήγα στην Αστυνομία μετά από όλα όσα έγιναν εκεί, και ζήτησα την παρέμβαση της προκειμένου να απομακρυνθούν από το χώρο αυτό οι καταληψίες. Έκανα μάλιστα και έγγραφη αναφορά περιγράφοντας την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο, αναφερόμενος και στον διαξιφισμό που είχα με τον Μανόλη Γερακιανάκη. Εγώ δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε κανέναν άλλο από τους καταληψίες. Στο τέλος της αναφοράς μου πρόσθετα ότι δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός από τους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες μου», μας είπε ο κ Μάνος Μαρκόπουλος ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο της 13ης Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News