Κρήτη

Δ.Χριστόπουλος: Δεν θα λειτουργήσει η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας

«Είναι προφανές ότι η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας δε θα λειτουργήσει στη ουσία της γιατί πολύ απλά κανείς δεν είναι έτοιμος ούτε δείχνει να προωθεί κάτι τέτοιο», αυτό δήλωσε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, μιλώντας στον 9.84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

«Το κράτος στην Ελλάδα πρέπει όχι μόνο να λειτουργήσει στο θέμα, αλλά να πει και την αλήθεια τόσο στους πολίτες του όσο και στις 55 χιλιάδες πρόσφυγες- μετανάστες, ότι αυτοί θα μείνουν εδώ μόνιμα, αφού δεν υπάρχει καμία πρόνοια στη περίφημη συμφωνία για αυτούς μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας», τόνισε.

«Αυτό σημαίνει», όπως είπε, «δράσεις και παρουσία του κράτους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα έντασης και μεταστροφής του κλίματος στην ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως η συνθήκη του Δουβλίνου πρέπει η Ελλάδα να πρωτοστατήσει και για την τυπική αλλαγή της, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος όσο υφίσταται νομικά να έχουμε και επιστροφές προσφύγων που ήδη βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση προσφυγικό και τρομοκρατία, οδηγούν ήδη την Ευρώπη σε μία άλλη κανονικότητα, που έχει μεγάλες προκλήσεις ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες όπως τα γνωρίσαμε για δεκαετίες στη γηραιά Ήπειρο».

Σχόλια