Κρήτη

Εκρηκτική αύξηση αφίξεων φέρνει το Πάσχα στην Κρήτη

Αύξηση που αγγίζει το 41,93% καταγράφει η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το μήνα Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που βεβαίως οφείλεται στο ότι το Πάσχα των καθολικών φέτος "έπεφτε" πολύ νωρίς.

 Μάλιστα, μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου είχαμε και τις πρώτες μαζικές αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", με τους Γερμανούς τουρίστες να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα, η μεγάλη αύξηση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τα θετικά μηνύματα στον τουρισμό, μιας και το Πάσχα των καθολικών φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού και φέτος ήταν πολύ νωρίς. Επίσης, το Μάρτιο καταγράφηκε σημαντική αύξηση 18% στις αφίξεις εσωτερικού - σε αυτό το κομμάτι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι σχολικές εκδρομές. Μάλιστα, φέτος για μια ακόμα χρονιά οι σχολικές εκδρομές έφεραν στην Κρήτη χιλιάδες μαθητές, ενώ ο κύκλος των σχολικών επισκέψεων θα συνεχιστεί μέχρι και μια ανάσα από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τη μερίδα του λέοντος από τις σχολικές εκδρομές λαμβάνουν κυρίως τα Χανιά και ακολουθεί το Ηράκλειο.

Μετά τις 10 Απριλίου ξεκινούν και οι πρώτες μαζικές αφίξεις Ρώσων. Όσον αφορά στη ρωσική αγορά, οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης χαρακτηρίζουν εφικτή την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Μόσχα και προς το νησί. Μάλιστα, στις επιλογές των Ρώσων για γαμήλιο τουρισμό η Ελλάδα έχει εξέχουσα θέση.

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν στο περιθώριο εκδήλωσης, στη διάρκεια της οποίας 200 εργαζόμενοι στον τουρισμό έλαβαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, και μάλιστα δωρεάν.

Αγώνας δρόμου για την υποδοχή των επισκεπτών

Η διοίκηση του αερολιμένα και ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας προσωπικά έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου, έτσι ώστε το αεροδρόμιο να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη κίνηση. Ήδη στο "μικροσκόπιο" έχει μπει η χωροθέτηση των τουριστικών πούλμαν στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και στη δυναμική του αεροδρομίου όσον αφορά στις θέσεις στάθμευσης. Παράλληλα, μεγάλο ζήτημα είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση στους ιμάντες αποσκευών στις αίθουσες αφίξεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, με αφορμή τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, στον αερολιμένα αυξάνουν τις περιπολίες πάρα το πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικής δύναμης, που σίγουρα δεν επαρκεί στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Οι αφίξεις του Μαρτίου

Πτήσεις εξωτερικού: 10.225 επιβάτες το Μάρτιο 2016 - 7.204 επιβάτες το Μάρτιο 2015

Πτήσεις εσωτερικού: 41.246 επιβάτες το Μάρτιο 2016 - 37.350 το Μάρτιο 2015

Ανά εθνικότητα: 4.086 Γερμανοί τουρίστες, 3.835 Βρετανοί. Την πρώτη 6άδα συμπληρώνουν Ελβετοί, Αυστριακοί, Τσέχοι και Βέλγοι.

Ρεπορτάζ:Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια