default-image

Α.Σπανάκη: Θέλουν να αποδώσουν... αλλού τη μεταστροφή μου

Κρήτη
Α.Σπανάκη: Θέλουν να αποδώσουν... αλλού τη μεταστροφή μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την απόφαση να πάρει πίσω την παραίτησή της η πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής Αθηνά Σπανάκη και να επιστρέψει από τη θέση της δημοτικής συμβούλου πλέον στην ομάδα του Βασίλη Λαμπρινού, επανήλθε στο θέμα με ανακοίνωση. Όπως τονίζει επανέρχεται χωρίς ειδική θέση ,ωστόσο η κίνησή της εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις.

Στο κείμενο αναφέρει:

"Η πλημμύρα τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, που δέκτηκα το τελευταίο διάστημα από όλους εσάς, γνωστούς και μη, με κάνει να αναθεωρήσω τη στάση μου και να μην παραιτηθώ από την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου Ηρακλείου.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν όλους σας και να ομολογήσω δημόσια την μεγάλη συγκίνηση που μου προκάλεσε το άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον σας. Όταν λόγοι προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, με είχαν οδηγήσει στη δύσκολη απόφαση να υποβάλλω την παραίτηση μου από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ήμουν βέβαιη ότι οι συμπολίτες μου θα αναγνώριζαν τον...μονόδρομο όπου είχα βρεθεί. Δεν είχα ποτέ, όμως, φανταστεί το μέγεθος και τη θέρμη της συμπαράστασης που έλαβα από όλους εσάς και αυτή, και μόνο αυτή, είναι που με κάνει να αλλάξω την απόφασή μου.

Παραμένω, λοιπόν, στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ηρακλείου και σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης της "Δύναμης Πολιτών", καθιστώντας σαφές ότι αυτό συμβαίνει επειδή μου είναι αδύνατον να αγνοήσω τον κόσμο που με στηρίζει. Και αυτό διότι ως αρχή μου έχω τους συμπολίτες μου και τα κοινά μας πιστεύω.  Καμία άλλη "αρχή" και καμία υπόσχεση αξιώματος δε θα μπορούσαν να με αποτρέψουν από το να παραιτηθώ....

Έαν κάτι με χαρακτήριζε από την πρώτη κιόλας μέρα που συμμετείχα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου είναι ο ξεκάθαρος πολιτικός "βηματισμός" μου. Η απέλπιδα προσπάθειά μου να απομακρυνθούν οι κορνιζαρισμένες φωτογραφίες πολιτικών από τα ΚΑΠΗ, η άρνηση μου να υπερψηφίσω την καύση της σορού των νεκρών, αλλά και οι ανησυχίες μου για το μεταναστευτικό ζήτημα με έθεσαν, είναι βέβαιο, στο περιθώριο από κύκλους που αρέσκονται να κινούνται με αμφισημίες. Εγώ, όμως, ήμουν και συνεχίζω να είμαι συνεπής με τα πιστεύω μου, έχω το θάρρος να εκφράζομαι δημόσια και να κρίνομαι, ακολούθως, για αυτά.

"Θέλουν να αποδώσουν... αλλού την μεταστροφή μου"

Και για όλους όσους θελήσουν να αποδώσουν... αλλού την μεταστροφή μου, αλλά και για όσους εξήγησαν την αρχική μου απόφαση με όρους "καρέκλας", θέλω να υπογραμμίσω ότι παραμένω ως απλή δημοτική σύμβουλος, χωρίς ειδική θέση. Έτσι, αποδεικνύεται, ακόμη και στους πλέον κακόπιστους, ότι αφετηρία κάθε πολιτικής μου κίνησης είναι ο κόσμος και η υποχρέωσή μου να υπάρχω ως η "φωνή" του στα δημοτικά όργανα.  Άλλωστε- και αυτό το πιστοποιούν ακόμη και οι πολέμιοί μου- ακόμη και ως αντιδήμαρχος δεν είχα την πολυτέλεια να...καθήσω στην "καρέκλα", αφού οι πολλαπλές δημοτικές υποχρεώσεις κάλυπταν όλον τον διαθέσιμο χρόνο μου.

 Επίσης, οφείλω να παραδεχτώ ότι κατά το...μεσοδιάστημα της απουσίας μου από τη Λότζια, είχα πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για να υπάρξω σε θέσεις από όπου θα είχα τη δυνατότητα να εκφράζομαι και να ενεργώ, επίσης, δημόσια. Όσο δελεαστικές, όμως, και εάν ήταν τις υπερνίκησαν η αγάπη μου για τον δήμο Ηρακλείου και η ανάγκη μου να εκφράσω όλα όσα πιστεύω εγώ και ο κόσμος που με στηρίζει μέσα από τις δημοτικές λειτουργίες.

Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει πει: "Δε διαλέγεις αυτά που πιστεύεις. Αυτά διαλέγουν εσένα". Τολμώ να συμπληρώσω : "Τα "πιστεύω" μας διαλέγουν για εμάς"!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News