default-image

Γ. Καπόπουλος: Η Γερμανία κλείνει προσώρας το μέτωπο Ελλάδα

Κρήτη
Γ. Καπόπουλος: Η Γερμανία κλείνει προσώρας το μέτωπο Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αποκαλύψεις για τις διαρροές στο ΔΝΤ, απλά επιβεβαίωσαν πως το Ταμείο θέλει την αξιολόγηση όσο πιο κοντά στο δημοψήφισμα στην Βρετανία ως μέσο πίεσης στην Ε.Ε.. είπε ο δημοσιογράφος - αναλυτής Γιώργος Καπόπουλος, μιλώντας στον 9.84.

Στη ουσία πρόκειται για την χρόνια διελκυστίνδα μεταξύ Αμερικανών και Ε.Ε., όπου όμως η Ε.Ε. έχοντας το Βρετανικό δημοψήφισμα, το προσφυγικό και την τρομοκρατία μπροστά της, θα κλείσει σε αυτή τη φάση την αξιολόγηση στην Ελλάδα, έστω και πολιτικά.

Όπως είπε η Γερμανία τους επόμενους μήνες θέλει ηρεμία, ώστε να περάσει την δημοσιονομική επιτήρηση από την Κομισιόν και τις Επιτροπές σε ένα ανεξάρτητο όργανο, περίπου σαν Ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

Αποκάλυψε ακόμη ότι και οι Αμερικανοί έχουν μία αμφίθυμη στάση αφού προωθούν την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου, όπου μεταξύ άλλων θα καταργηθεί η ΚΑΠ και οι αγροτικές  επιδοτήσεις στην Ε.Ε., άρα θέλει ηρεμία σχετικά με την Ευρώπη.

Ανέλυσε ακόμη τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και την τροπή με το Ισλαμικό Κράτος στη Σύρτη της Λιβύης, συνδέοντας τα όλα και με τις αποκαλύψεις των Panama Papers.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News