default-image

Μπλόκο στον Πειραιά για μη τυποποιημένα κρητικά προϊόντα

Κρήτη
Μπλόκο στον Πειραιά για μη τυποποιημένα κρητικά προϊόντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια είδηση που έχει ανάψει φωτιές στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης. Οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα από εξαγωγείς του νησιού  προς το υπουργείο Οικονομικών για μεταφορά ατυποποιήτων προϊόντων από άλλους όμως εξαγωγείς και εμπόρους του νησιού είχαν σαν αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στον Πειραιά, μετά τον κατάπλου, σε πλοία που μετέφεραν φορτηγά φορτωμένα με νωπά αγροτικά προϊόντα, οι ράμπο έβγαλαν λαβράκι.

Κλιμάκια Αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) και τη Διεύθυνση Μεταποίησης και Τυποποίησης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εντόπισαν στα φορτηγά που ήταν έτοιμα για εξαγωγή, φορτωμένα με δεκάδες φορτία νωπών αγροτικών προϊόντων, ότι δεν είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες που προβλέπονταν από την Ε.Ε. ως προς την τυποποίηση και σήμανση τους.

Με απλά λόγια και σύμφωνα με τις πληροφορίες άλλα ήταν τοποθετημένα απλά και μόνο σε πλαστικές κλούβες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή μεταφορά και κατ' επέκτασιν υγιεινή των τροφίμων αυτών, ενώ άλλα είχαν συσκευαστεί σε χαρτοτελάρα φέροντας ελλιπείς έως και ανύπαρκτες σημάνσεις, αναφορικά με τα στοιχεία ταυτότητας και πιστοποίησής τους, γεγονός που επίσης απαγορεύεται αυστηρά από την Ε.Ε.

Μάλιστα την είδηση ότι πρόκειται για Κρητικά φορτία από τη μία άκρη του νησιού έως την άλλη, όπου υπάρχουν κυρίως θερμοκήπια και δημοπρατήρια, επιβεβαιώνει και η εντολή που δόθηκε, από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Μεταποίησης και Τυποποίησης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όχι μόνο για σφράγισμα των φορτίων αλλά και επιστροφής τους στην Κρήτη, στον τόπο δηλαδή φόρτωσης τους.

Μετά και από αυτό το χτύπημα των ελεγκτών στα παράνομα κυκλώματα διακίνησης αγροτικών προϊόντων, οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της νομοθεσίας περί διακίνησης-τυποποίησης και εξαγωγής νωπών αγροτικών προϊόντων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής συνεχίζονται ανελλιπώς.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη-Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News