default-image

Από τον Άγ. Νικόλαο στο Ηράκλειο για να φουλάρουν καύσιμα

Κρήτη
Από τον Άγ. Νικόλαο στο Ηράκλειο για να φουλάρουν καύσιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπερνούν τα όρια του παραλογισμού οι αποκαλύψεις που φέρνει στο προσκήνιο η "ΚΡΗΤΗ TV" με φόντο την προμήθεια καυσίμων από δημόσιους φορείς και σώματα ασφαλείας από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο.  

Οχήματα του Λιμενικού ξεκινούν σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον Άγιο Νικόλαο για να προμηθευτούν καύσιμα από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατασπατάληση χρημάτων, αλλά και την εμπλοκή του μάχιμου προσωπικού που διανύει σχεδόν 150 χιλιομέτρων μέχρι να επιστρέψουν στη βάση τους έχοντας καταναλώσει σχεδόν το ένα τρίτο των καυσίμων που μόλις προμηθεύτηκαν.  

Εδώ και επτά μήνες οι άγονοι διαγωνισμοί για την προμήθεια καυσίμων από πρατήρια του Αγίου Νικολάου, ανάγκασαν το προσωπικό να διανύει σχεδόν 150 χιλιόμετρα για να φτάσει μέχρι τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, απ' όπου προμηθεύεται καύσιμα το Λιμενικό.

Φρένο στον απίστευτο παραλογισμό που αποκάλυψε εις διπλούν η έρευνα της "ΚΡΗΤΗ TV" για σπατάλη σε χρήματα και προσωπικό στα σώματα ασφαλείας και τους κρατικούς φορείς επιχειρεί να βάλει κοινή υπουργική απόφαση που προωθήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο για να καλυφθεί το τεράστιο κενό.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Αστυνομία και η πυροσβεστική, όσο και οι υπόλοιποι φορείς του Δημοσία από τον Άγιο Νικόλαο προμηθεύονται καύσιμα από τη Νεάπολη, αφού κανένας πρατηριούχος από τη πρωτεύουσα του Λασιθίου δεν προσήλθε στο διαγωνισμό.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση για το λιμενικό στην Ιεράπετρα καθώς τα οχήματα και το σκάφος του τοπικού Λιμεναρχείου προμηθεύονται καύσιμα με βυτίο, που δανείζεται από τη Μονάδα της ΠΑ της Ζήρου και με στρατιωτικό όχημα βυτίο, το οποίο πηγαίνει στη Ναυτική Βάση στο Κυριαμάδι Σητείας, φορτώνει καύσιμα και έπειτα πηγαίνει στην Ιεράπετρα, προκειμένου να κάνει τη διανομή στα οχήματα και το σκάφος, του Λιμενικού.

Με κοινή απόφαση τα υπουργεία Ναυτιλίας, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών δίνουν τη δυνατότητα στις υπηρεσίες του λιμενικού του Αγίου Νικολάου να εξαιρεθούν από τη διαδικασία των κεντρικών προμηθειών που υπαγορεύει η νομοθεσία, μέχρι το τέλος του 2016.  

Η λύση δόθηκε, τουλάχιστον στα χαρτιά σύμφωνα με τον Διοικητή της 7ης Περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο αναμένεται και η εξέλιξη του διαγωνισμού ώστε να φανεί αν η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ze4ymwet/

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News