default-image

"Χάρες"τέλος για κακοπληρωτές νερού, βγαίνουν τα υδρόμετρα

Κρήτη
"Χάρες"τέλος για κακοπληρωτές νερού, βγαίνουν τα υδρόμετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν εκατοντάδες νοικοκυριά στην Κρήτη λόγω υπέρογκων χρεών προς τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, οι οποίες προχωρούν όχι μόνο σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών αλλά και στην αφαίρεση υδρομέτρων.

Ακόμη και όσοι είχαν υπαχθεί σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, με άτοκες δόσεις, έχασαν την ρύθμιση, με τους ίδιους να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δραστικά μέτρα που λαμβάνουν δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποστέλλουν σχετικά ειδοποιητήρια στους ασυνεπείς εδώ και αρκετά χρόνια καταναλωτές.

Οι οφειλές ξεπερνούν τα 500 ευρώ;Αφαιρείται το υδρόμετρο

Έρχεται η χαριστική βολή για τα υδρόμετρα για οφειλές άνω των 500 ευρώ, το μήνυμα που στέλνουν δήμαρχοι του νησιού, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη μαμούθ και στην ύδρευση.

Οικονομική ασφυξία στους Δήμους και πολίτες τα τέλη  ύδρευσης-άρδευσης

Τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνούν τα φέσια στο Δήμο Ιεράπετρας με έναν στους δύο δημότες να μην πληρώνει συστηματικά τον λογαριασμό, τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ στη δημοτική επιχείρηση Μαλεβιζίου και το 1 εκ.700.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδας.

Μπροστά στον ορατό κίνδυνο της αφαίρεσης υδρομέτρων, αρκετοί σπεύδουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στην Ιεράπετρα, μετά το τελεσίγραφο του δημάρχου Ιεράπετρας ο οποίος έκανε σαφές ότι δεν θα δεχθεί στο γραφείο του δημότη που θα σκεφθεί να ζητήσει χάρη για το νερό.

Ήδη, έχουν βεβαιωθεί στην εφορία χρέη για 800 περιπτώσεις νοικοκυριών στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, ο οποίος άμεσα προχωρά στο επόμενο βήμα που είναι η αφαίρεση υδρομέτρων.

Η ελαστικότητα για τα χρέη στο νερό αποτελεί πλέον παρελθόν ενώ αρκετές ευκαιρίες για διευκολύνσεις που υπήρξαν στη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών, έπεσαν στο απόλυτο κενό καθώς ένα μεγάλο ποσοστό έχασε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και στον δήμο Μαλεβιζίου (ένα 30%).

Ήδη, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης στο Μαλεβίζι, προχώρησε στην αφαίρεση 70 υδρομέτρων, δέσμευσε τα ΑΦΜ κακοπληρωτών ενώ ακολουθούν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_1iz92td5/

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη-Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News