default-image

Τους πήραν από κουνέλια, κότες και αρνιά μέχρι ραβδιστικά

Κρήτη
Τους πήραν από κουνέλια, κότες και αρνιά μέχρι ραβδιστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ότι είχαν και δεν είχαν ο κ. Μανόλης με τη σύζυγό του Μαρία, τα έχασαν μέσα μόλις σε λίγα λεπτά. Η περιουσία τους από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε καπνός όπως επίσης και οι επιτήδειοι δράστες, που δε δίστασαν να μπουκάρουν στο περιφραγμένο οικόπεδο τους και να τους αποσπάσουν 50 κουνέλια,  αρνιά και πολλές κότες.

Είναι η τέταρτη φορά που το ζευγάρι από τη Μαρκυλιά Ιεράπετρας πέφτει θύμα κλοπής, με τους δράστες να φεύγουν ανενόχλητοι και με τους ίδιους να βρίσκονται στο έλεος του θεού, αφού από τη πώληση των ζωντανών υπολόγιζαν να βγάλουν τα προς το ζην.

Η οικογένεια που όπως κάθε μέρα πήγαινε στο χωράφι για να φροντίσει τα ζώα τα οποία εξέτρεφε εκεί, φτάνοντας την Κυριακή στο σημείο αντίκρυσε  εικόνες καταστροφής.

"Πήγα το πρωί της Κυριακής στο αγρόκτημα μου στη θέση Πετράς της Μακρυλιάς, να ταϊσω και να ποτίσω τα οικόσιτα ζώα που εκτρέφω, για τις ανάγκες της οικογένειας μου, και βρήκα πεσμένη κάτω και σπασμένη, τη σιδερένια είσοδο, παραβιασμένη την πόρτα της αποθήκης όπου έχω τα αγροτικά μου εργαλεία και όλα σχεδόν τα ζώα που εκτρέφω να έχουν κλαπεί απο το χώρο όπου τα διατηρώ. Μου πήραν 50 κουνέλια μαζί με τις κουνέλες, τους κούνελους και τις κουνελιάστρες, που προφανώς οι δράστες φόρτωσαν σε αγροτικό αυτοκίνητο η αυτοκίνητο κλούβα, μου πήραν και 2 μεγάλα αρνιά, απο ένα χώρο , όπου μπαίνεις πάρα πολύ δύσκολα, αν δεν ξέρεις τον τρόπο, και δεν παρέλειψαν να κλέψουν απο την αποθήκη μου ακόμα και τσουβάλια με ζωοτροφές, ραβδιστικά μηχανήματα , θαμνοκοπτικά , αλυσοπρίονα και άλλα εργαλεία που ίσως δεν έχω εντοπίσει ακόμη", δηλώνει ο κ Μανόλης Παπαδάκης, ο οποίος δεν έχει συνέλθει ακόμα απο το σόκ που υπέστη, αντικρύζοντας την απόλυτη καταστροφή στην ίδια του την περιουσία.

Απαρηγόρητη και η σύζυγος του για την τέταρτη στη σειρά κλοπή που έχει υποστεί η οικογένεια απο πέρυσι , προσπαθεί να βρεί στοιχεία απο πληροφορίες που αναζητά απο διερχόμενους οδηγούς , για να φτάσει στους δράστες, καθώς το αγρόκτημα βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Η ζημιά που προκάλεσαν οι ζωοκλέφτες στην οικογένεια αποτιμάται γύρω στα 3.000 ευρώ.

"Εδώ επικρατεί ο νόμος της σιωπής . Κανείς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Καλώ όποιον περαστικό είδε κάτι ύποπτο να συμβαίνει εκείνη τη νύχτα στο κτήμα μας, να μας ενημερώσει η να ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα και την Ασφάλεια Ιεράπετρας, για να αποκαλυφτούν εκείνοι που το έκαναν. Σήμερα ήρθαν σε εμάς, αύριο θα πάνε στο γείτονα. Ας βοηθήσουν λοιπόν όσοι ξέρουν κάτι, να τους σταματήσουμε. Σκέφτομαι να σταματήσω την εκτροφή οικόσιτων ζώων. Είναι η τέταρτη φορά που μου τα κλέβουν. Τη μια μας έκλεψαν τις κότες , την άλλη μερικά κουνέλια , τα Χριστούγεννα τις γαλοπούλες και τώρα μας τα πήραν σχεδόν όλα ..

Κάτι πρέπει να γίνει. Η ενασχόληση μας με τα οικόσιτα ζώα, εκτός απο ότι μας εξασφαλίζει το σπιτικό κρέας για εμάς , τα παιδιά μας και τους φίλους μας, στους οποίους όταν έχουμε τη δυνατότητα κάνουμε κάποια στιγμή και ένα δώρο, λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά .

Έχω κάποιες υπόνοιες, γιατί πριν μια εβδομάδα μου δηλητηρίασαν το ένα απο τα δυο σκυλιά φύλακες που είχα, το πιο άγριο, το οποίο δεν άφηνε κανένα άγνωστο να πλησιάσει και βρήκα κοιμισμένο σαν ζαλισμένο απο κτύπημα στο κεφάλι ίσως, το δεύτερο σκυλί μου.

Προσπάθησαν να πάρουν και τα μεγάλα κλουβιά , αλλά τελικά μάλλον στρίμωξαν σε ένα μικρότερο όλα τα κουνέλια, τα οποία πήραν μαζί με τις μάνες τους μεταφέροντας την κουνελιάστρα μέσα απο στενούς χώρους , όπου δε θα μπορούσε να τα καταφέρω ένας άνθρωπος μόνος του", υποστηρίζει η κ Μαρία Παπαδάκη, η οποία προσπαθεί να βρεί την άκρη για να ξετυλίξει το κουβάρι, της τέταρτης στη σειρά κλοπής στο αγρόκτημα της.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, διέρρηξαν και την αποθήκη που υπήρχε στο χωράφι και πήραν από μέσα ότι βρήκαν. Όλα τα αγροτικά εργαλεία και τα ελαιοραβδιστικά .

Tουλάχιστον δύο άτομα με ένα όχημα εκτιμά πως επιχείρησαν κατά την κλοπή της περιουσίας τους, ενώ εκλιπαρούν όποιος το έκανε να επιστρέψει τα ζωντανά πίσω κρατώντας την ανωνυμία των δραστών. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως λένε, όποιος γνωρίζει κάτι να το αναφέρει στις αρχές οι οποίες και διεξάγουν τα τελευταία 24ωρα την έρευνα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης-Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News