default-image

Αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων Ηρακλείου - Βηθλεέμ

Κρήτη
Αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων Ηρακλείου - Βηθλεέμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση Αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Ηρακλείου και Βηθλεέμ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια Επιχειρηματικής Αποστολής που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μηνάς Μελισσείδης, Πρόεδρος του εξαγωγικού τμήματος και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ο κ.Samir Hazboun, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βηθλεέμ.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι η αδελφοποίηση θ' αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των μελών των δύο Επιμελητηρίων, εδραιώνοντας ένα δεσμό συνεργασίας που θ' αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δύο περιοχών μέσα στο δυσμενές Διεθνές Οικονομικό περιβάλλον.

Ακολούθησε υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας των δύο Φορέων, καθώς και κατ΄ ιδίαν συναντήσεις επιχειρηματιών του Ηρακλείου με εκπροσώπους τοπικών εταιρειών για την προώθηση Κρητικών προϊόντων όπως ελαιόλαδο, μαρμελάδες, ζυμαρικά και υφαντά. Στη συνέχεια τα μέλη της Κρητικής αποστολής επισκέφθηκαν επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Βηθλεέμ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της κρητικής αποστολής συναντήθηκαν επίσης με τον κ. Ζαχαριουδάκη Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα και τον κ. Κωίνη Αναπληρωτή Πρόξενο, οι οποίοι ανέφεραν τη σημασία της εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις και τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας-Παλαιστίνης σε πολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο.

Στο Τελ Αβιβ τα μέλη της αποστολής αντάλλαξαν απόψεις με την Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ κα. Καμπούρογλου, και τον Γραμματέα ΟΕΥ κ. Κουρούμαλο, σχετικά με το ενδιαφέρον για επενδύσεις και εμπορικές συναλλαγές, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει το Επιμελητήριο προς την ενίσχυσή τους.

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων - μελών του και συνεχίζει με πολλές δράσεις να ενημερώνει, να προτείνει συνεργασίες και να στηρίζει κάθε προσπάθεια αύξησης της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους» τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής κ. Μελισσείδης επισημαίνοντας ότι «η αγορά της Παλαιστίνης και του Ισραήλ μπορεί να δώσει νέα ώθηση στις Κρητικές εξαγωγές».

Την αποστολή συνόδευε και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Θανάσης Περισυνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News