Κρήτη

Αναχωρεί απόψε από το Ηράκλειο το πρώτο Καραβάνι Αλληλεγγύης

Αναχωρεί απόψε με πλοίο της γραμμής και προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, η πρώτη αποστολή με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης από την Κρήτη με προορισμό τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων ανά την Ελλάδα.

Το πρώτο αυτό Καραβάνι Αλληλεγγύης θα συνοδεύσει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη, αντιπροσωπεία Δημάρχων και μέλη του Συντονιστικού Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα απόψε θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Ηρακλείου  δύο μεγάλα φορτηγά με τα είδη που συγκέντρωσαν οι Κρητικοί υπό την «ομπρέλα» της ΠΕΔ Κρήτης. Αυτά θα μεταφερθούν στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Αττικής που έχοντας καταγράψει τις ανάγκες των προσφύγων σε ολόκληρη την χώρα, θα κάνει και την ανάλογη διανομή.

Δέκα τόνους δώρισαν Βιάννος - Ι.Μ.Αρκαλοχωρίου

Με δέκα τόνους ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τον δήμο Βιάννου και την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου συμμετέχουν στην κοινή αποστολή που αναχωρεί σήμερα από το Λιμάνι του Ηρακλείου για να παραδοθεί στο αρμόδιο Κέντρο Διαχείρισης στον Πειραιά.

Τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, που συλλέχτηκαν στη δράση αλληλεγγύης του δήμου με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου περιλαμβάνονται στην πρώτη αποστολή την οποία θα συνοδεύσει και ο Δήμαρχος μαζί με τους υπόλοιπους δημάρχους που συμμετείχαν στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία που οργανώθηκε από την ΠΕΔ Κρήτης.

Σχόλια