default-image

Πορεία στη Σούδα από την Ανυπόταχτη Κρήτη

Κρήτη
Πορεία στη Σούδα από την Ανυπόταχτη Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη Σούδα στις 10 Απρίλη (14:00 αναχώρηση με αμάξια και πούλμαν από τη Δημοτική Αγορά Χανίων) από την δράση Ανυπόταχτη Κρήτη.

Η ανακοίνωση της Ανυπόταχτης Κρήτης:

Η αποστολή πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ρόλο «χωροφύλακα» απέναντι στις προσφυγικές ροές, με συμφωνία της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για τον λαό μας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Η ένταση πλέον μεταφέρεται και στο Αιγαίο, την ώρα που γενικεύεται η πολεμική σύγκρουση στη Συρία, το Ιράκ αλλά και στην Τουρκία όπου το κράτος κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους και τα λαϊκά κινήματα στο εσωτερικό της. Η παραχώρηση αυτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και όχι την «ανθρωπιστική» διαχείριση του προσφυγικού.

Με αφορμή τη «φύλαξη» των συνόρων της Ελλάδας -ως εξωτερικά σύνορα της ΕΕ- από τους πρόσφυγες, στο Αιγαίο ασκούνται πλέον κοινές περιπολίες των δυνάμεων της Frontex, των δυνάμεων ταχείας επέμβασης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ δρομολογείται απόφαση της ΕΕ για δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριακής ακτοφυλακής.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις αρχικές δηλώσεις για υποδοχή και εγκατάσταση προσφύγων, απαγορεύουν την ασφαλή και απρόσκοπτη είσοδο των προσφύγων.Οι αποφάσεις τους μπροστά στα αυξανόμενα κύματα γίνονται όλο και πιο σκληρές.

Τα εξωτερικά χερσαία σύνορα ήταν και παραμένουν κλειστά για όλους τους πρόσφυγες αναγκάζοντας τους να φτάνουν στην Ευρώπη περνώντας μέσα από επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές, κάτι που έχει κοστίσει την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) οι νεκροί/αγνοούμενοι στη Μεσόγειο μόνο τους τρεις πρώτους μήνες του 2016 είναι ήδη 627, ενώ τα έτη 2014 και 2015 οι θάνατοι έφτασαν τους 3500 και 3771, αντίστοιχα.

Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω αποτελεί η τελευταία συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ στην οποία η είσοδος προσφύγων και μεταναστών χαρακτηρίζεται παράνομη, αφαιρείται de facto ακόμα και το δικαίωμα αίτησης ασύλου για όσους έρχονται στην ΕΕ μετά την έναρξη της, ενώ η Τουρκία χαρακτηρίζεται «ασφαλής τρίτη χώρα».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνη για όλα τα παραπάνω, όσο και για τα μέτρα εγκλεισμού και την κακομεταχείριση των προσφύγων που μένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα.

Θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού -έστω και αυθόρμητα- στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες με διάφορα μέσα. Ως Ανυπόταχτη Κρήτη καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στις ρατσιστικές κραυγές της ΕΕ και να συνεχίσει να εκφράζει τη διεθνιστική-ταξική του αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Εχθρός μας είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και όχι οι πρόσφυγες! Εχθρός μας είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο που προκαλούν τον ξεριζωμό και γι αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας ενάντια στους πολέμους. Η ύπαρξη της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα είναι προκλητική και η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και μαχητική. Να ακουστεί καλά ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι ανεπιθύμητοι.

•      Να ανοίξουν τώρα οι συνοριακές δίοδοι για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη αλλά και μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη.

•      Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε κάλυψη, βάσεις, υποδομές, στρατό. Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τις επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες.

•      Ενάντια στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

•      Άμεση έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΕ. Είναι πια φανερό ότι η παραμονή μας στις ενώσεις αυτές δεν προστατεύει τον λαό από τον πόλεμο, όπως διακηρυσσόταν, αλλά τον φέρνει πιο κοντά σε αυτόν.

•      ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News