default-image

Ελεύθερος ο 44χρονος για το "παράνομο" αναγομωτήριο φυσιγγίων

Κρήτη
Ελεύθερος ο 44χρονος για το "παράνομο" αναγομωτήριο φυσιγγίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε ο  44χρονος από τη Φορτέτσα ο οποίος συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα κατηγορούμενος για την λειτουργία παράνομου αναγομωτηρίου φυσιγγίων το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε αποθήκη του σπιτιού του.

Σύμφωνα με το συνήγορο του κ. Γιώργο Κοκοσάλη, ο ίδιος προσκόμισε στις ανακριτικές αρχές, αποδείξεις για τη νόμιμη προμήθεια των υλικών που βρέθηκα στην κατοχή του ενώ ο ίδιος κατέδειξε στις αρμόδιες αρχές ότι η δραστηριότητα αυτή καλύπτεται πλήρως νομικά από την υπάρχουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι υπουργικές αποφάσεις 33 - 29 του 1983 και 19- 80 του 2006 που παρέχουν πλήρη κάλυψη της συγκεκριμένης δραστηριότητας, γεγονός στο οποίο στάθηκε με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο καθώς όπως είπε «εξαιτίας άγνοιας και παραλήψεων σύρονται άδικα στα κρατητήρια αρκετοί πολίτες».

Την Τρίτη απολογείται ο οινοποιός για το οπλοστάσιο

Όσο αφορά στην περίπτωση των δυο εξαδέλφων από τις Δαφνές που συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης της ΕΛΑΣ, ο 63χρονος ο οποίος βρέθηκε αρχικά στο στόχαστρο των αστυνομικών αφέθηκε ελεύθερος μετά τον ορισμό τακτικής δικασίμου. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί τρείς  απομιμήσεις όπλων

Ο 49χρονος οινοποιός ωστόσο βαρύνεται με κακουργηματική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και εξακολουθεί να κρατείται μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οπότε αναμένεται να απολογηθεί.  Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως παγιδεύτηκε στα κενά της ελληνικής νομοθεσίας που δεν επιτρέπει την κατοχή πολεμικών, δηλώνοντας μανιώδης συλλέκτης.  

Ρεπορτάζ:Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News