Κρήτη

Ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Χερσονήσου

Η ενδυνάμωσης του Α.Τ Χερσονήσου είναι αναγκαία, καθώς το Τμήμα αποτελεί ένα πολυδύναμο κέντρο και καλύπτει με τις αρμοδιότητές του το σύνολο της περιοχής των Δημοτικών Ενοτήτων Μαλίων, Χερσονήσου και, εν μέρει, Γουβών.

Ο Δήμος Χερσονήσου είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς και τουριστικούς προορισμούς της χώρας και φιλοξενεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου (Απρίλιος - Οκτώβριος) ένα πληθυσμό που ξεπερνά τις 125.000.  

Παρέμβαση Λ. Αυγενάκη

Την ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Χερσονήσου επεσήμανε σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο  αν. Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Δυστυχώς, στην πράξη, πρόκειται για ένα υποστελεχωμένο Α.Τ. γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αστυνόμευση της περιοχής και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.» δήλωσε σχετικά ο Λ. Αυγενάκης.

«Αυτή τη στιγμή, η στελέχωση του Α.Τ. Χερσονήσου δεν επαρκεί για την αποτελεσματική λειτουργία και άσκηση των αρμοδιοτήτων του. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για ελλιπή αστυνόμευση και μεγάλες καθυστερήσεις για να φτάσει το περιπολικό στο συμβάν σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών περιστατικών που αφορούν σε κλοπές. Η αδυναμία αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων τους, λόγω της σημαντικής έλλειψης προσωπικού, έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό και στο προσωπικό του Α.Τ. με ορατό πλέον τον κίνδυνο μεταφοράς προσωπικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Χερσονήσου» επεσήμανε.

Σχόλια