default-image

Κάλεσμα συνεργασίας από το Λ.Αυγενάκη για την κοινωφελή

Κρήτη
Κάλεσμα συνεργασίας από το Λ.Αυγενάκη για την κοινωφελή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Κρήτης να συνεργαστούν προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και στους Δήμους του νησιού, απηύθυνε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λ.Αυγενάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Είπε ότι την όποια προσπάθεια θα τη στηρίξει και άφησε αιχμές για τη μέχρι σήμερα στάση τους καθώς, άνεργοι και Δήμοι ήταν έστω κι έτσι ωφελούμενοι μέσω αυτών των προγραμμάτων.

Ήδη ο βουλευτής με παρέμβαση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας ζητεί να δοθούν εξηγήσεις για τον λόγο που η Κυβέρνηση εξαιρεί τους Δήμους της Κρήτης από το επίμαχο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αλλά και με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των θέσεων του προγράμματος στους φορείς. 

Την παρέμβαση Α.Ξανθού ζητά ο Λ.Αυγενάκης για τους πρόσφυγες

Εντωμεταξύ την εγρήγορση της κυβέρνησης ζητούν ο Βουλευτής Καβάλας  Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης και 36 ακόμη βουλευτές με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση, προς τον Υπουργό Υγείας  Ανδρέα Ξανθό, για την κατάσταση υγείας των προσφύγων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν τυχόν μολυσματικές νόσοι που εξαιτίας της πολιτείας δεν καταγράφονται.

Μιλώντας στο ράδιο 9,84 κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου υγείας αντί δηλώσεων να δράσει προληπτικά για την υγεία των προσφύγων - μεταναστών. Ζητά το σχέδιο των υπουργών προς την κατεύθυνση αυτή και την παρέμβαση τους όσο πιο σύντομα γίνεται.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβασή των βουλευτών, μεταξύ άλλων: «Χιλιάδες άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά, εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα, δίχως μέχρι σήμερα να έχουμε επίσημα τεκμηριωμένα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους, καθώς στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας δεν διενεργείται καταγραφή των υγειονομικών προφίλ, των προβλημάτων υγείας και των ενδεχόμενων μεταδοτικών λοιμωδών ασθενειών τους.

Ο κίνδυνος για την υγεία των εισερχομένων, αλλά και κατ' επέκταση για τη Δημόσια Υγεία, είναι προφανής και μεγάλος''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News