Κρήτη

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από τους Ηρακλειώτες

Περίπου πέντε τόνοι τροφίμων και 20 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν για τους πρόσφυγες στο Ηράκλειο, από τον δήμο και το Δίκτυο Εθελοντών.

Συγκεκριμένα, μετά και την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, ο δήμος Ηρακλείου, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η αντιδημαρχία Εθελοντισμού και οι εθελοντές, σε συνεργασία με τους φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου τέσσερις τόνους τροφίμων μακράς διάρκειας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη, κ.α.).

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Δημοτικό Παντοπωλείο, όπου καταγράφηκαν και συσκευάστηκαν, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε χώρους από όπου, μαζί με τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν και από τους άλλους δήμους της Κρήτης, θα μεταφερθούν και θα διανεμηθούν σε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων ανά την Ελλάδα.

Όσον αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης (μπιμπερό, είδη ένδυσης και υπόδησης για μικρούς και μεγάλους κ.α.) έχουν συγκεντρωθεί- μόνο από την πόλη του Ηρακλείου- περισσότεροι από 20 τόνοι και έχουν, ήδη, καταμετρηθεί, συσκευαστεί και συγκεντρωθεί σε κατάλληλους χώρους, μέχρι να ξεκινήσει το Καραβάνι της Αλληλεγγύης με προορισμό τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.

Σε αυτήν τη μεγάλη κινητοποίηση προσφοράς και αλληλεγγύης, την οποία ο δήμος Ηρακλείου χαρακτηρίζει «συγκλονιστική», συμμετείχαν, εκτός από τους δημότες, οι οποίοι έσπευσαν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους, μεταξύ άλλων, σχολεία από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η Εκκλησία, οικονομικές υπηρεσίες, αθλητικές ομάδες, επιστημονικά σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων κ.α. που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Ηρακλείου.

Σχόλια