default-image

Ο 1ος Πεζοπορικός Μαραθώνιος 44 χλμ. είναι γεγονός

Κρήτη
Ο 1ος Πεζοπορικός Μαραθώνιος 44 χλμ. είναι γεγονός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνει τον πρώτο Πεζοπορικό Μαραθώνιο, απόσταση 44 χλμ., το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 8 το πρωί, με αφετηρία το χωριό Τοίχος, και χρονικό όριο τις δέκα ώρες. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι δηλώσεις πρέπει να κατατεθούν έως της 14 Απριλίου.

Η διαδρομή: αφετηρία Τοίχος, Κασταμονίτσα, Αμαριανό, Μαθιά, Γεράκι, Αγ. Άννα, περιοχή Παρασύρτα, Οροπέδιο Λασιθίου, Καμινάκι, Μαγουλάς, Ψυχρό, Άγ. Χαράλαμπος, Κάτω Μετόχι, Χώνος Οροπεδίου, Τσουλί Μνήμα, Άγ. Μάμας, τερματισμός Τοίχος.

Η διαδρομή θα είναι κυκλική φυσιολατρική, ιδανική προπόνηση για μαραθώνιο βουνού, ενώ εκείνοι που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πεζοπορία στην επαρχία Πεδιάδος και το Οροπέδιο Λασιθίου, σε γραφικά χωριά, ξωκκλήσια, Μιτάτα και πανοράματα σε πολλά σημεία.

Το υψόμετρο αφετηρίας είναι περίπου 520 μ. (μέγιστο υψόμετρο διαδρομής περίπου 1.100 μ.).

Ωστόσο κανένας από τους συμμετέχοντες δε θα φύγει παραπονεμένος, αφού αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι απονομές θα γίνουν στο "Σπίτι στο Μετόχι" στις 18:30 και εκεί θα προσφερθεί και μακαρονάδα με ανθότυρο.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Εθελοντών Σαμαρειτών Ηρακλείου, που θα συνοδεύει τους συμμετέχοντες με όχημά τους.  

Οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

Υπεύθυνος οργάνωσης: Παντατοσάκης Ιωάννης (έφορος αθλητικών εκδηλώσεων Ο.Υ.Κρήτης, τηλ.: 6972/865.015).

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης 24 χρόνια τώρα, από το 1992, έχει διοργανώσει περισσότερες από τριακόσιες αθλητικές διοργανώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News