default-image

Ο φερόμενος συζυγοκτόνος απολογείται για την "πράξη" του

Κρήτη
Ο φερόμενος συζυγοκτόνος απολογείται για την "πράξη" του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα απολογείται, τελικά, ο 49χρονος Χανιώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σκότωσε τη 47χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους, κοντά στις Βουκολιές, στην Κίσσαμο Χανίων. Ο 49χρονος οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια των Χανίων και παρουσιάστηκε στον ανακριτή, ωστόσο αντί να απολογηθεί - όπως αναμενόταν - ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο εισαγγελέας άσκησε στον κατηγορούμενο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και πλημμεληματικές διώξεις που σχετίζονται με διάφορα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Σενάριο... "10ης Εντολής"

Οι  επίμονες έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες θανάτου της 46χρονης Χανιώτισσας, που είχε βρεθεί νεκρή σε μια λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό της έβγαλαν λαβράκι. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων συνέλαβαν το σύζυγό της, ο οποίος είχε ειδοποιήσει  την Αστυνομία, αναφέροντας ότι βρήκε τη γυναίκα του νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος, μέσα στο υπνοδωμάτιό τους.

Όπως φαίνεται, παρά το γεγονός ότι ο 49χρονος, πρώην σεκιουριτάς, πρόλαβε να διαμορφώσει "σκηνικό" αυτοκτονίας μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί, τα σημάδια πάλης που εντοπίστηκαν από τη συστηματική έρευνα των αστυνομικών στους χώρους του σπιτιού άνοιξαν το δρόμο για την αποκάλυψη.

Στη σύλληψη του 49χρονου συνέβαλαν οι αντιφάσεις στις οποίες φαίνεται να υπέπεσε. Αρχικά υποστήριξε πως βρήκε νεκρή τη σύζυγό του επιστρέφοντας στο σπίτι. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε τη σύζυγό του να απειλεί να αυτοκτονήσει, ωστόσο δεν πρόλαβε να την αποτρέψει.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, από τη συνδυαστική ανάλυση των στοιχείων της αυτοψίας και των λοιπών δεδομένων της έρευνας, που επιμελείται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι ο 49χρονος «ενέχεται στην ανθρωποκτονία της συζύγου του», ενώ ο ίδιος «επιχείρησε να παρουσιάσει την υπόθεση ως αυτοχειρία».

Από την έρευνα που έγινε στην οικία όπου διέμενε ο 49χρονος δράστης και η 47χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 πιστόλια και 5 γεμιστήρες, 2 κυνηγετικά όπλα, 266 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2 κάλυκες και σπρέι πιπεριού, σουγιάς με μήκος λάμας 9 εκατοστών, μαχαίρι με μήκος λάμας 11 εκ. και μεταλλική λάμα μήκους 26 εκατοστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News