default-image

Εθελοντική αιμοδοσία με σύνθημα "Το αίμα έχει ένα χρώμα"

Κρήτη
Εθελοντική αιμοδοσία με σύνθημα "Το αίμα έχει ένα χρώμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας, με σύνθημα «Το αίμα έχει ένα χρώμα», διοργανώνει την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, και με την υποστήριξη της τοπικής ενορίας Γρα-Λυγιάς, του Πολιτιστικού Συλλόγου και της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές στην ιδέα της αιμοδοσίας που σώζει ζωές, περνώντας έξυπνα στα παιδιά και ένα σημαντικό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνει η μικρή κοινωνία της Γρα Λυγιάς, έχει αγκαλιαστεί από όλους τους δημότες της ευρύτερης Ιεράπετρας, καθώς έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες μια τεράστια κινητοποίηση με την υποστήριξη των τοπικών ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο οικισμός της Γρα Λυγιάς, βρίσκεται σε μια αγροτική κατά βάση περιοχή και έχει την ατυχία να περνούν από το κέντρο της καθημερινά χιλιάδες τροχοφόρα, καθώς διασχίζεται από την επαρχιακή οδό Ιεράπετρας -Βιάννου.

Αν και έχουν γίνει κάποια έργα επί νομαρχίας Σήφη Αναστασάκη, για να αρθεί η επικινδυνότητα του επαρχιακού δρόμου, δεκάδες φορές αιματηρά τροχαία ατυχήματα, ανάγκασαν τις οικογένειες των θυμάτων να παρακαλέσουν για μερικές φιάλες αίμα, την ώρα που ο άνθρωπος τους βρισκόταν στο χειρουργείο. Έτσι η ιδέα που έπεσε από πέρυσι στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, θεωρήθηκε εξαιρετικά χρήσιμη και φέτος αποφασίστηκε να υλοποιηθεί, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια Τράπεζα αίματος, ικανή να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

«Ξεκινήσαμε να το συζητάμε από πέρυσι και καταφέραμε φέτος να το οργανώσουμε σωστά Σκοπός μας είναι, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παιδιών μας και της τοπικής κοινωνίας, στην πανανθρώπινη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, εθελοντές είναι και όσοι δεν μπορούν να προσφέρουν αίμα, αλλά ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας. Με σύνθημα "το αίμα έχει ένα χρώμα'' περνάμε και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, καθώς πλέον έχουμε μάθει να ζούμε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία», μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς κ. Πόπη Περράκη.

«Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θέλω να προσκαλέσω και εκείνους που δεν έχουν δώσει ποτέ αίμα, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να έρθουν στο σχολείο μας της ερχόμενη Κυριακή 3 Απριλίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Το αίμα, ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται… Μόνο προσφέρεται… Ελάτε κι εσείς στην παρέα μας , να δώσουμε ελπίδα ζωής, να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες. Μην αφήνετε κάτι τόσο σημαντικό για αύριο, ενώ μπορείτε να το κάνετε σήμερα. Οι άνθρωποι που χρειάζονται το αίμα δεν μπορούν να περιμένουν», πρόσθεσε η κ Πόπη Περράκη.

Επιστρέφει η ηρεμία στην εκπαιδευτική κοινότητα

Με ψηφίσματα τους η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ιεράπετρας και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αρνητικό τρόπο τον τελευταίο καιρό, ζητούν να πέσουν οι τόνοι και να επιστρέψουν η γαλήνη και η ηρεμία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

«Πιστεύουμε ότι στην πλειονότητα τους οι εκπαιδευτικοί της πόλης, μας δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, έχοντας επίγνωση του παιδαγωγικού τους καθήκοντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στο πολύπαθο αυτό σχολείο της Ιεράπετρας, το οποίο προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το προηγούμενο περιστατικό.

Ζητάμε από γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τη μαθητική κοινότητα και από τους αρμόδιους φορείς να κρίνουν άμεσα το συγκεκριμένο γεγονός, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους, ώστε να επανέλθει η γαλήνη στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κανείς δε δικαιούται να φιμώσει και να απομονώσει γονείς. Εμείς, ως Ένωση Γονέων, εκπροσωπώντας όλους τους γονείς της πόλης μας, ανεξάρτητα από πρόσωπα, ιδεολογίες και σκοπιμότητες, καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια καλύτερη παιδεία μέσα από διάλογο, αλληλοσεβασμό και κατανόηση», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ιεράπετρας στο ψήφισμα της.

Μετά την κοινοποίηση προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του

4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, αναφοράς γονέων σε βάρος εκπαιδευτικού του σχολείου, πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου έκτακτη

Γενική Συνέλευση, για συζήτηση και ενημέρωση των γονέων.

«Με ομόφωνο ψήφισμα των παρόντων, τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν την θλίψη και τον προβληματισμό τους για τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό και έχουν πλήξει το σχολείο μας.

Ζητάμε από γονείς, εκπαιδευτικούς, ΜΜΕ, και όσους άλλους εμπλέκονται, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του, να χαμηλώσουν άμεσα τους τόνους και να λειτουργήσουμε όλοι ενωτικά και όχι διαιρετικά, να στηρίξουμε και να σεβαστούμε την πολύπαθη μαθητική κοινότητα, αποδέκτη όλων αυτών τον γεγονότων και να βοηθήσουμε ώστε να επανέλθει η γαλήνη και η ηρεμία σε αυτήν», αναφέρει στο ψήφισμα του μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, αποφεύγοντας να μπεί στην ουσία των καταγγελιών, αλλά στηρίζοντας τους καταγγέλλοντες γονείς μέλη του .

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News