default-image

Θα υπάρξουν εργαζόμενοι φέτος στα ξενοδοχεία;

Κρήτη
Θα υπάρξουν εργαζόμενοι φέτος στα ξενοδοχεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες αντιδράσεις που δεν αποκλείεται και φέτος να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, προμηνύονται και μάλιστα άμεσα καθώς μπορεί με τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων η σύμβαση εργασίας να υπογράφηκε και να μην υπάρξει επανάληψη των εικόνων από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου πέρυσι.

Πλην όμως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο που λόγω διάλυσης της Ένωσης Ξενοδόχων κάλεσαν σε διαπραγμάτευση έναν προς έναν τους ξενοδόχους, απειλούν τώρα με κινητοποιήσεις έξω από τα ξενοδοχεία όταν θα φτάνουν τα γκρουπ καθώς όπως λένε αντί οποιασδήποτε συμφωνίας ,εισέπραξαν από τους ξενοδόχους την πρόθεσή τους όπως είπαν από το σύνδεσμο ξενοδοχοϋπαλλήλων, να καλυφθούν πίσω από την απεργία των δικηγόρων.

Το σκηνικό θυμίζει βόμβα έτοιμη να σκάσει καθώς ήδη εκτός από την απειλή για κινητοποιήσεις έξω από ξενοδοχειακές μονάδες, σε δέκα περιπτώσεις ξενοδοχείων στου Ηρακλείου, ο σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων ενεργοποίησε τον οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας  του Υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι πλέον είναι στα χέρια των ξενοδόχων να επιλέξουν ειρήνη ή πόλεμο ενόψει της τουριστικής σαιζόν.

Σύμβαση εργασίας υπέγραψαν ήδη στο Νομό Λασιθίου οι εργαζόμενοι με τους ξενοδόχους.

Ειρηνικό σε αντίθεση με πέρυσι την ίδια περίοδο, ήταν φέτος το σκηνικό για τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων που μετά από συνομιλίες εβδομάδων κατέληξαν σε συμφωνία με τους τουριστικούς πράκτορες.

Δίχως παρατράγουδα και παράπονα έκλεισε η συμφωνία και για τους επαγγελματίες ξεναγούς. Η σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν με τους πράκτορες έχει διετή διάρκεια ενώ διπλά ευχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι ξεναγοί από τη στήριξη των πρακτόρων στο αίτημά τους προς το υπουργείο για επαναλειτουργία της σχολής ξεναγών.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News