default-image

Μέλος του δικτύου Αμφικτυονία ο δήμος Μυλοποτάμου

Κρήτη
Μέλος του δικτύου Αμφικτυονία ο δήμος Μυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» έγινε ο δήμος Μυλοποτάμου κατά την διάρκεια των εργασιών της ετήσιας γενικής τακτικής συνέλευσης του ομίλου, που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Στον Ευρωπαϊκό Όμιλο μαζί με τον δήμο Μυλοποτάμου ενεγράφησαν οι δήμοι Δελφών, Αγίου Νικολάου, Καλαβρύτων, Φαρκαδόνας, Δομοκού και Ραμάλας Παλαιστίνης.

Ο δήμος Μυλοποτάμου με σχετική πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Κόκκινου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αιτήθηκε την συμμετοχή του ως μέλος, στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ  με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων καθώς και την ενημέρωση και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ»  συστάθηκε το 2008 και ανήκει στους πρώτους Ε.Ο.Ε.Σ. που συστάθηκαν στο ευρωπαϊκό χώρο. Αποτελεί μετεξέλιξη του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων και Περιοχών της Μεσογείου, που ιδρύθηκε το 1987.

Αριθμεί δεκάδες μέλη (Δήμους, Ενώσεις Δήμων και Περιφέρειες) και είναι ο πρώτος Ε.Ο.Ε.Σ. που συγκροτήθηκε με κοινό σημείο αναφοράς την Μεσόγειο και στοχεύει στην ανάπτυξη και προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου και της Ευρώπης, για την καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος ειρήνης και διαρκούς διαπολιτισμικού διαλόγου, με έμφαση στην οικονομικά αποτελεσματική, κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη.

Ο «Ε.Ο.Ε.Σ. - ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ»  επιδιώκει τη συστηματική επαφή με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης των αναγκών της και οικοδόμηση των βάσεων για στέρεα και εποικοδομητική χωρική αλληλεπίδραση, σ' ένα περιβάλλον όπου η συνεργασία και η κοινωνική συνοχή, αποτελούν αναπτυξιακά όσο και πολιτικά διακυβεύματα  κομβικής σημασίας.

Στην Γενική τακτική συνέλευση της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ στους Δελφούς, εκ μέρους του δημάρχου και του δήμου Μυλοποτάμου, παρευρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σαρρής - αρμόδιος σε θέματα συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News