Κρήτη

Ερωτηματικά για το θάνατο του 21χρονου Βασίλη από γρίπη

Μετά το σοκ για την οικογένεια του 21χρονου Βασίλη που έσβησε από επιπλοκές της γρίπης στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και το βαρύ πένθος για την οικογένεια, πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το θάνατό του, αφού κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί πως το νεαρό παλικάρι οδηγήθηκε μέσα σε ενάμισι μήνα στο θάνατο.

Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου νέου ήδη με τη βοήθεια δικηγόρου έχει ξεκινήσει ενας κύκλος έρευνας για να πέσει "φως" στις ακριβείς συνθήκες υπο τις οποίες από την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό, επιδεινώθηκε τόσο η υγεία του παλικαριού, εως ότου οδηγηθεί εν τέλει στην εντατική και καταλήξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση δεν έγινε με την παρουσία του δικηγόρου ή τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Που κινείται η έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις είναι οι άξονες στις οποίες κινείται η έρευνα της οικογένειας:

Αρχικά επιθυμία είναι να διευκρινιστεί πως την πρώτη φορά που ο άτυχος νεαρός παραπέμφθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, αποφασίστηκε να μην νοσηλευτεί, αλλά αποχώρησε από το νοσηλευτικό ίδρυμα για να επιστρέψει στη συνέχεια αλλά δυστυχώς σε χειρότερη κατάσταση.

Στη συνέχεια επιθυμία της οικογένειας είναι να ενημερωθεί με λεπτομέρεια για την πορεία που είχε η υγεία του στη διάρκεια της νοσηλείας στην εντατική και το ενδεχόμενο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Τέλος ερωτηματικό παραμένει για την οικογένεια το πώς ένα υγιέστατο παληκάρι -όπως υποστηρίζεται - που δεν ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου οδηγήθηκε σε τόσο ραγδαία επιδείνωση και κατ'επέκτασην στο θάνατο.

Βενιζέλειο: Έφτασε σε βαριά κατάσταση

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Ανέστη Κιούλπαλη, ο άτυχος νεαρός δεν ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχε ιστορικό ή σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως διευκρινίζει ωστόσο, όταν ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη σε πολύ βαριά κατάσταση, έπειτα υποτροπίασαν οι λοιμώξεις, και τελικά κατέληξε από επιπλοκές.

«Οι ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις μπορεί να προστέθηκαν στη συνέχεια, αλλά δεν κατέληξε από αυτές», διευκρινίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ.

Παράλληλα ο κ. Κιούλπαλης επιβεβαίωσε ότι την πρώτη φορά που έφτασε στο νοσοκομείο με πνευμονία ο νεαρός δε νοσηλεύτηκε, αλλά αποχώρησε.

Διπλή τραγωδία

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 21χρονος που καταγόταν από χωριό του Μυλοποτάμου έσβησε από επιπλοκές της γρίπης τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ πρόκειται για διπλή τραγωδία αφού  ετοιμαζόταν να γίνει και πατέρας καθώς η μνηστή του κυοφορεί το παιδί τους.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν πρώτα επισκέθηκε κέντρο υγείας από όπου παραπέμθηκε στη συνέχεια στο Βενιζέλειο.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια