Κρήτη

Εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών στη Βασιλική

Ολοήμερη εκδήλωση με θέμα «Δωρεά μυελού των οστών και ομφαλικού αίματος» διοργανώνουν το Σάββατο 2 Απριλίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο Σύλλογος Φίλων της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ «Αναγέννηση», η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και η Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ενημερωτική Εκδήλωση στις 7.00 - 8.30 μμ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με τις ακόλουθες ομιλίες και συζήτηση με το κοινό.

-      «Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων», Μαρία Παγώνη, Αιματολόγος-Διευθύντρια ΕΣΥ, Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

-      «Η Σημασία της Δωρεάς Ομφαλικού Αίματος - Λειτουργία της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικού Αίματος στην Κρήτη», Ελένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αιματολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ.

-      «Προσέγγιση στην Εθελοντική Αιμοδοσία», Εκπρόσωπος Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΟΦΕΑΚ)

Η εκδήλωση θα κλείσει με τη χορωδία «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ».

Το πρωί της ίδιας ημέρας (9.00 - 14.00) στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τακτικής εθελοντικής Αιμοδοσίας από το Σύλλογο «Αιματοκρήτης», στο δημαρχείο Ηρακλείου, μέλη του Συλλόγου «Αναγέννηση», της Ομάδας Εθελοντισμού της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και της ΟΦΕΑΚ θα παρίστανται και θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών και ομφαλικού αίματος. Παράλληλα ο σύλλογος «ΟΦΕΑΚ» θα λαμβάνει δείγματα (σιέλου) για όποιους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Σχόλια