default-image

Σε έκτακτη σύσκεψη των δημάρχων στη Λότζια ο υπ. Εσωτερικών

Κρήτη
Σε έκτακτη σύσκεψη των δημάρχων στη Λότζια ο υπ. Εσωτερικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προήδρευσε   σύσκεψης στο Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου και είχε προηγουμένως ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Η έκτακτη σύσκεψη στην  Λότζια έγινε παρουσία  δημάρχων της ΠΕΔ , για το "καυτό" θέμα του προσφυγικού, αλλά και για πολλά ανοιχτά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων και αυτό των παραλιών , με τον υπουργό να ξεκινάει την ομίλια του κάνοντας αναφορά στην τελευταία τρομοκρατική επίθεση των Βρυξελλών.

Παρουσία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βαρδάκη και Ηγουμενίδη, καθώς και του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο υπουργός εκτός από το θέμα της τρομοκρατίας, όπως ήταν φυσικό, αναφέρθηκε εκτενώς και στο προσφυγικό, μείζον θέμα για την Ευρώπη τη χώρα μας, αλλά και για την Κρήτη με τον ίδιο να κάνει λόγο για εικόνες τριτοκοσμικές στην προσφυγούπολη της Ειδομένης.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουριστικοί δήμοι της Κρήτης είναι άνω-κάτω μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα στην παραχώρηση προς εκμετάλλευση των παραλιών από τους δήμους σε Ιδιώτες μέσω διαγωνισμών, επιστρέφοντας στο παλιό καθεστώς όπου οι ακτές είναι στο Δημόσιο.

Ο κ. Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει και την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου αύριο Παρασκευή.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News