default-image

Αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι νοτιάδες στα Χανιά

Κρήτη
Αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι νοτιάδες στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αποκατάσταση των ζημιών που «άφησε» πίσω της η χθεσινή κακοκαιρία προχωρούν σήμερα συνεργεία των δήμων Χανίων και Αποκορώνου.

Στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων, ξεριζώθηκαν περίπου 70 δέντρα και από το πρωί συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου έχουν προχωρήσει σε εργασίες απομάκρυνσης και κοψίματος κλαδιών.

Στην περιοχή του Αποκόρωνα ξεριζώθηκαν περίπου 100 δέντρα, πολλά εκ των οποίων, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 100 ετών και δεν άντεξαν στη δύναμη των νοτιάδων που σε κάποια σημεία έπνεαν με ένταση 11 μποφόρ. «Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα στην περιοχή μας οφείλεται στην άμεση κινητοποίηση και συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών» ανέφερε ο κ. Κουκιανάκης.

Οι άνεμοι προκάλεσαν ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του Αποκόρωνα, που σταδιακά αποκαταστάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους μέχρι χθες το βράδυ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες και άλλες καλλιέργειες της ίδιας περιοχής, όπου μετά από την καταγραφή θα γίνει αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News