default-image

Α. Χατζηστεφάνου: Η Δύση πληρώνει τις επιλογές της 

Κρήτη
Α. Χατζηστεφάνου: Η Δύση πληρώνει τις επιλογές της 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το προπέτασμα των θρησκευτικών αντιλήψεων για τα τρομοκρατικά απάνθρωπα χτυπήματα στην καρδιά των Βρυξελλών, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα των αιτιών που δεν είναι τίποτα άλλο από τις πολεμικές επεμβάσεις και διαλύσεις χωρών και κοινωνιών που για τα συμφέροντα τους εδώ και 15 χρόνια πραγματοποιούν οι δυτικές συμμαχίες», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Η παρουσία στρατού για μήνες στο κέντρο των Βρυξελλών και το κλίμα σήμερα για στρατικοποίηση των ευρωπαϊκών πόλεων, σε τίποτα δεν εμπόδισε τους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες να χτυπήσουν σε βάρος ανύποπτων πολιτών.

«Είναι προφανές», είπε ο Άρης Χατζηστεφάνου, «πως το χτύπημα χρησιμοποιείται για νέα μέτρα αυστηροποίησης των κρατών και περιστολής ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Οι οικονομικές κρίσεις, οι πόλεμοι και τώρα τα τρομοκρατικά χτυπήματα που η πολιτική των μεγάλων δυνάμεων εξέθρεψε, σήμερα χρησιμοποιούνται στο όνομα της ασφάλειας των πολιτών για μία ακόμη πιο συντηρητική στροφή, ξαναζεσταίνοντας την αποτυχημένη θεωρία περί "πολέμου πολιτισμών", ώστε να μην αναδεικνύονται οι συνέπειες των νέο-ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News