default-image

Μαρτυρίες Ελλήνων από τις Βρυξέλλες - Η επόμενη μέρα

Κρήτη
Μαρτυρίες Ελλήνων από τις Βρυξέλλες - Η επόμενη μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουδιασμένη η Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στους 34 οι νεκροί και πάνω από 200 οι τραυματίες.

«Έρημη πόλη οι Βρυξέλλες» λέει σε μία συγκλονιστική συνέντευξη του στο Ράδιο 9,84  ο πρόεδρος των Κρητών στο Βέλγιο Σταύρος Περδίκης και με εικόνες που καταγράφουν οι παλιότεροι ως αναφορές από το Β! Παγκόσμιο πόλεμο.

«Κοιταζόμαστε με καχυποψία στην πόλη των εθνών,συνεχίζει. Προσέχομε ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Ο τρόπος της ζωής μας αλλάζει οριστικά. Κάθε κρότος που ακούγεται για εμάς είναι έκρηξη πια».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπηρεσίες και σχολεία είναι κλειστά και σήμερα όπως επίσης το αεροδρόμιο και το μετρό ενώ η οδηγία των αρχών είναι να αποφεύγονται σημεία πολυσύχναστα και ή δυνατόν η παραμονή τους στο σπίτι.

Οι έρευνες και οι περιπολίες αστυνομίας, ειδικών δυνάμεων, στρατού, είναι εξονυχιστικοί σε όλη την επικράτεια αναφέρει με το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο επίπεδο.

"Ζούμε με την παρουσία στρατού στις Βρυξέλλες"

"Από καθαρή τύχη και προνοητικότητα δεν βρέθηκα μέσα στο συρμό που έγινε η έκρηξη στη στάση Μάλμπεκ στο Μετρό των Βρυξελλών, καθώς εκείνη την ώρα το χρησιμοποιώ για να πάω στη δουλειά μου", δήλωσε η ελληνίδα υπάλληλος στο κτήριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, η κ. Έλλη Τσιφόρου μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

Όπως είπε από τον περασμένο Νοέμβριο οι κάτοικοι των Βρυξελλών ζουν με την παρουσία του στρατού στη πόλη, άρα ψυχολογικά υπήρχε μία ετοιμότητα, έτσι ώστε μετά το αρχικό σοκ των χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων, οι περισσότεροι επιχειρούν να επιστρέψουν στη κανονικότητα τους.

Μάλιστα η ίδια σημείωσε ότι είναι υπερβολικό να λέγεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν νεκρώσει, ούτε υπάρχει τέτοια οδηγία, πλην των σημείων των χτυπημάτων όπου ακόμη γίνονται έρευνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News