default-image

Νέα συνεδρίαση τον Απρίλιο για τους πρόσφυγες

Κρήτη
Νέα συνεδρίαση τον Απρίλιο για τους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου όπως αποφασίστηκε θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση με θέμα τους πρόσφυγες. Στο Περιφερειακό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη αυτό που τονίστηκε, είναι ότι πρώτα θα πρέπει να ακουστούν οι απόψεις του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος θα επισκεφθεί το Ηράκλειο και στη συνέχεια θα καθορίσουν οι φορείς τις κινήσεις τους.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τέθηκε  το καυτό θέμα της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας στην Κρήτη στην ημερήσια διάταξη. Μετά από αλλεπάληλες συσκέψεις σε επίπεδο δήμων και συναντήσεις με εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων, η Περιφέρεια Κρήτης έβαλε επίσημα στην ατζέντα της το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στο νησί.

Θέτοντας επί χάρτου το ζήτημα των χώρων και των δυνατοτήτων που έχει το νησί να φιλοξενήσει ή όχι πρόσφυγες και μετανάστες.

Σκληρή απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

"Η από 1-3-2016 πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί το προσφυγικό πρόβλημα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απορρίφθηκε από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, αν και από τότε έγιναν 2 συνεδριάσεις.

Προηγούμενα, στις 25-2-2016, οι άλλες παρατάξεις του Περιφ.Συμβουλίου είχαν αρνηθεί ακόμα και να συζητήσουν την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η άρνηση αυτή είναι απαράδεκτη σε μια φάση που ο λαός πρέπει να είναι ενημερωμένος και προετοιμασμένος, ότι πλησιάζουν πολύ κοντά στην Κρήτη και στην Ελλάδα οι πολεμικές επιχειρήσεις ενώ αυξάνεται επικίνδυνα και σε άθλιες συνθήκες ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων.

Η άρνηση των άλλων παρατάξεων για συζήτηση θέλει να κρύψει ότι στην πραγματικότητα συμφωνούν και υποστηρίζουν το άθλιο παζάρι της άρχουσας τάξης της χώρας μας και της κυβέρνησης με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και την άρχουσα τάξη της Τουρκίας.

Η επίσημη σιωπή τους αφήνει χώρο σε φωνές που θέλουν να εμποδίσουν το λαό να δει την αιτία και τους υπεύθυνους των επικίνδυνων παιχνιδιών με τη φωτιά, αλλά να περιοριστεί στην υπόδειξη χώρων που θα γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, ή να περιοριστεί στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, που δείχνουν βέβαια το ψυχικό μεγαλείο του λαού μας, αλλά δεν αρκούν.

Αφήνει χώρο σε δηλώσεις όπως της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, που κύρια ανησυχία της έχει να μη προκαλέσουν οι πρόσφυγες προβλήματα στον τουρισμό της Κρήτης και στους μεγαλοξενοδόχους, σαν ένα είναι ποτέ δυνατό τα σύννεφα του πολέμου να αφήσουν έξω τον τουρισμό !

Αφήνει χώρο στην υποκριτική ευαισθησία κάποιων που προτείνουν «φιλοξενία» σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων σε κάποια άσυλα - αδιαφορώντας για την επιθυμία τους να πάνε σε κάποιους συγγενείς τους στην Ευρώπη - ενώ στην ουσία επιδιώκουν να απαλλαγούν από τα προβλήματα προσωρινής φιλοξενίας ενηλίκων προσφύγων.

Η πιο επικίνδυνη, ξενοφοβική, φασιστική άποψη που ευνοεί η ένοχη σιωπή του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι αυτή που ακούγεται σε κάποιες περιοχές «δεν θέλουμε στην περιοχή μας πρόσφυγες γιατί μας φτάνουν τα προβλήματά μας».

Επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε ξεχωριστό θέμα, που θα καταλήξει σε αποφάσεις και μέτρα.

Δεν μπορεί αυτό το θέμα να περιοριστεί στη διαδικασία μιας ερώτησης συμβούλου, που απαντά γενικόλογα ο Περιφερειάρχης, χωρίς καμιά άλλη τοποθέτηση και χωρίς απόφαση.

Ούτε στη διαδικασία μιας πρότασης ψηφίσματος που συνήθως η πλειοψηφία αρνείται να μπει καν σε συζήτηση.

Πρέπει όλοι σε αυτή την κρίσιμη φάση για το λαό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ελάχιστη υποχρέωσή της να καταθέσει νέα πρόταση ψηφίσματος για συζήτηση".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News