Κρήτη

Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Σφυνάρι κ΄ Σητεία

Δύσκολο και σήμερα το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κρήτης με τους δυνατούς ανέμους να συνεπικουρούν το έργο της φωτιάς που πρωταγωνιστεί και σήμερα σε διάφορες περιοχές με σύμμαχο και τους ισχυρούς νοτιάδες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές σε Ανατολική και Δυτική Κρήτη. Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη είναι στο Σφηνάρι Κισσάμου στα Χανιά. Το πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με τις πληροφορίες εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί. Στο σημείο επιχειρούν δεκαπέντε άνδρες με επτά πυροσβεστικά οχήματα καίγοντας χορτολιβαδική έκταση ενώ το δύσβατο της περιοχής δεν βοηθάει στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Το δεύτερο μέτωπο στην Κρήτη, βρίσκεται στο Λασίθι και συγκεκριμένα στη Σφάκα Σητείας όπου η  φωτιά καίει δασική και αγροτική έκταση. Στην περιοχή βρίσκονται πέντε αυτοκίνητα και 10 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει νέο ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά που είναι σε εξέλιξη

Μπαράζ πυρκαγιών στην Κρήτη

Μετά τις φωτιές στο νομό Χανίων  και συγκεκριμένα σε Βουκολιές, Σφυνάρι και  Πλακαλώνα , που τέθηκαν υπό έλεγχο, πυρκαγιές είχαμε στο Βενί και στον Καμαριώτη στο Ρέθυμνο. Δύο τα στρέμματα της δασικής έκτασης που κάηκαν στο Βενί Μυλοποτάμου και έξι  στον Καμαριώτη. Και οι δύο τέθηκαν υπό έλεγχο.

Ρεπορτάζ:Αγγέλα Δουλγεράκη-Βάλια Μπούη

Σχόλια