default-image

Τελειώνει το Μνημείο Ηρώων στο Σίσσι Αγ.Νικολάου

Κρήτη
Τελειώνει το Μνημείο Ηρώων στο Σίσσι Αγ.Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον χώρο όπου ανεγείρεται το Μνημείο Ηρώων, στον οικισμό του Σισσίου, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, δεδομένης της βούλησης του, να παραδοθεί το συγκεκριμένο έργο, πριν την επέτειο της 25ης Mαρτίου.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μετά την παραχώρηση οικοπέδου από την κ.Κ.Πετράκη (ιατρό) και την εκπόνηση σχεδίων από την αρχιτέκτονα κ. Β.Γρίβα, αναλήφθησαν οι σχετικές πρωτοβουλίες από τον δήμο προκειμένου να δημιουργηθεί στον αναπτυσσόμενο οικισμό του Σισσίου, τον εν λόγω μνημείο στην προσπάθεια να τιμούνται στο εξής από φορείς και μαθητές της περιοχής,οι αγώνες των προγόνων μας.

Όπως έκανε γνωστό δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η επίσκεψη αυτή, αποσκοπούσε κυρίως στο να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, αφού στόχος της δημοτικής αρχής, όπως σημειώσαμε παραπάνω είναι η παράδοση του μνημείου την 25η Μαρτίου, μιας και το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος.

Επιπλέον την εβδομάδα που πέρασε υπογράφηκε το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου 8 στρεμμάτων και 360 μέτρων, που θα χρησιμεύσει για την συμπλήρωση των γηπεδικών και των προγραμματιζόμενων σχολικών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την ενέργεια αυτή του Δήμου, δημιουργείται ένα δεύτερο κέντρο στην περιοχή -έξω από τον αστικό ιστό του Σισσίου- ένας χωρος ικανός (15 στρεμ.) για την ανάπτυξη σημαντικών δράσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το θέμα του γηπέδου, υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης γα την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάουκ. Αντώνης Ζερβός, μεταξύ άλλων ανέφερε «οι δράσεις που μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί, προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την δημοτική Αρχή και με την σύμφωνη γνώμη των φορέων του Σισσίου.

Με την συμπλήρωση των δύο έργων αλλά και με την προώθηση της μελέτης για την αποκατάσταση του υφιστάμενου μώλου, θεωρώ ότι οι πολίτες της περιοχής αντιλαμβάνονται την διάθεση συνεργασίας στην κατεύθυνση να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο αυτός ο χαρισματικός τόπος, και επιπλέον ότι υπάρχει - στο δύσκολο σημερινό τοπίο-μια διοικητική δομή που προσπαθεί να στηρίξει ισότιμα την περιοχή, όπως εξ άλλου και όλες τις άλλες περιοχές δήμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News