Κρήτη

Στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα

Η ώρα ήταν γύρω στις 12:15 το μεσημέρι σήμερα, όταν συνταξιούχος γιατρός, ηλικίας 85 χρόνων, χάνει την ισορροπία του στο κέντρο του Ηρακλείου και πέφτει.

Από την πτώση χτυπάει κάτω στο οδόστρωμα, πλάι στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, το κεφάλι του, ενώ τα γυαλιά που φορούσε για να βλέπει, του κραφώνουν ψηλά στο μάγουλα, λίγο κάτω από το μάτι.

Η αντίδραση των περαστικών ήταν άμεση. Ο ηλικιωμένος είχε μείνει ακινητοποιημένος στο οδόστρωμα μην μπορώντας - προφανώς και από το σοκ - να γυρίσει ανάσκελα.

Οι περαστικοί που βρέθηκαν εκεί, τον βοήθησαν να γυρίσει, του προσέφεραν νερό, ενώ εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα περιπολικό με έναν άνδρα τον οποία και σταμάτησαν.

Ο αστυμομικός ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ που σε περίπου πέντε λεπτά ήταν εκεί. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ηλικιωμένο Ηρακλειώτη, που ωστόσο είχε ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του μετά το σοκ του περιστατικού και τον έβαλαν στο φορείο για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Όπως έκριναν, απαιτείται ακτινογραφία στο σημείο όπου έχει το χτύπημα στο οδόστρωμα, αλλά και ιατρική φροντίδα για την επούλωση της πληγής από το σπάσιμο των γυαλιών, όπως βέβαια και την αποφυγή μόλυνσης.

Ρεπορτάζ:

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια