Κρήτη

Π. Παπακωνσταντίνου: Συμφωνία ντροπής με την Ελλάδα σε αδιέξοδα

Η συμφωνία για το προσφυγικό, είναι μνημείο ντροπής για την Ε.Ε., πολύ περισσότερο που και με ελληνική συναίνεση, "βαφτίζει" την αντιδημοκρατική καθεστωτική Τουρκία του Ερντογάν, ως ασφαλή χώρα, την ώρα που η τελευταία μέσω του προσφυγικού εκβιάζει σε όλα τα επίπεδα.

Η Ελλάδα ναι μεν πρέπει να αντιμετωπίσει με αλληλεγγύη τους χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν μία ασφαλή διέξοδο από την κόλαση του πολέμου, από την άλλη είναι προφανές ότι  μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλο αυτό το κύμα μετατρεπόμενη σε αποθήκη ψυχών.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο Ράδιο 9.84 ο αρθρογράφος της Καθημερινής και αναλυτής διεθνών γεγονότων Πέτρος Παπακωνσταντίνου. Αναφέρθηκε ακόμη στις πιθανότητες ενός νέου προσφυγικού  μετώπου από την ΒΔ Αφρική, αλλά και στη ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Κούβα .

Όπως είπε για μία χώρα κομμουνιστική είναι νίκη η για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια επίσκεψη Αμερικανού Προέδρου, από την άλλη είναι σαφές ότι αυτή εντάσσεται στη στρατηγική των ΗΠΑ να αλλάξουν πλήρως τον πολιτικό χάρτη στη Λατινική Αμερική όπως αυτός διαμορφώθηκε τα τελευταία 15 χρόνια , που είχε σαφώς άλλη ρότα από την εξυπηρέτηση των επιλογών των ΗΠΑ απνευστί.

Ο Π.Παπακωνσταντίνου , μίλησε τέλος για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και τα σενάρια κεντροαριστερών και δεξιών διευρύνσεων του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος , με την ανυπαρξία εναλλακτικής για τους πολίτες.

Σχόλια